logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: YEASTS
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2009
Autorzy: Małgorzata Lasik, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak
Tytuł: Charakterystyka metabolizmu glukozy i fruktozy u drożdży Brettanomyces bruxellensis w warunkach modelowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 356-362, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: drożdże ; Brettanomyces bruxellensis ; kwas octowy
Angielskie słowa kluczowe: yeasts ; Brettanomyces bruxellensis ; acetic acid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Effect of selected fat substrates on structure and properties of synthetised biosurfactants
W: Środowiskowe źródła zagrożeń zdrowotnych / Red. nauk. Adam Kaczor, Andrzej Borzęcki, Maria Iskra.
Adres wydawniczy: Lublin : Katedra i Zakład Higieny Akademii Medycznej im. Prof. F. Skubiszewskiego, 2007
Szczegóły: s. 891-898, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-925940-7-9
Angielskie słowa kluczowe: biosurfactants ; yeasts ; physical-chemical properties
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2006
Autorzy: M. Gumienna, R. Zawirska-Wojtasiak, A. Piotrowska-Cyplik, Z. Czarnecki
Tytuł: The use of waste fat substrate for biosynthesis of surface active compounds
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2006, vol. 15, no. 2b, part 4, s. 1118-1122, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Angielskie słowa kluczowe: biosurfactants ; bioremediation ; yeasts ; waste fat substrate
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.353
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2006
Autorzy: Jan Pikul, Danuta Karczewska, Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków
Tytuł: Physicochemical, microbiological and sensory changes occurring in tvarog wrapped in Eco Lean and vacuum packed during refrigerated storage
Tytuł równoległy: Zmiany fizykochemiczne, mikrobiologiczne i sensoryczne zachodzące w twarogu zawiniętym w Eco Lean i zapakowanym próżniowo podczas chłodniczego przechowywania
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2006, vol. 15/56, SI 1, s. 173-178, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma " Polish Journal of Food and Nutrition Sciences" [Dostęp: 13 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: przechowywanie ; pakowanie próżniowe ; sery twarogowe ; właściwości fizykochemiczne ; czystość mikrobiologiczna ; właściwości sensoryczne ; zmiany właściwości
Angielskie słowa kluczowe: tvarog ; vacuum packing ; acidity ; yeasts ; sensory properties ; shelf life
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2004
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Jacek Nowak, Krystyna J. Chraplewska
Tytuł: Comparison of bacterial and yeast ethanol fermentation yield from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers pulp and juices
Tytuł równoległy: Porównanie wydajności etanolu z bulw i soków z bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.) po zastosowaniu bakterii i drożdży
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2004, 3 (1), s. 45-53, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: topinambur ; hydroliza inuliny ; bakterie ; drożdże ; wydajność etanolu
Angielskie słowa kluczowe: Jerusalem artichoke ; inulin hydrolysis ; bacterium ; yeasts ; ethanol yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 2004
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Use of Zymomonas mobilis and Saccharomyces cerevisiae mixed with Kluyveromyces fragilis for improved ethanol production from Jerusalem artichoke tubers
Źródło: Biotechnol. Lett. - 2004, vol. 26, iss. 10, s. 845-848, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0141-5492 e-ISSN: 1573-6776
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 sierpnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: bacterium ; ethanol yield ; Jerusalem artichoke ; mixed culture ; yeasts
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.849
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/7
Rok: 1995
Autorzy: Marek Gogolewski, Piotr Makarewicz, Małgorzata Nogala-Kalucka
Tytuł: Biosynteza lipidów przez wybrane szczepy drozdży. Część 1, Selekcja szczepów drożdży hodowanych na podłożu Wickerhama
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1995, 19, cz. 1 (270), s. 59-65, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: yeasts ; biosynthesis ; lipogenic properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP