logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: YEAST
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2017
Autorzy: Kamil Czerniak, Krzysztof Dwiecki, Łukasz Majchrzycki, Adrian Czerniak, Wojciech Białas
Tytuł: Synthesis and application of ammonium-based poly(ionic liquids) as novel cationic flocculants
Źródło: Chem. Pap. - 2017, vol. 71, no. 3, s. 639-646, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0366-6352 e-ISSN: 1336-9075
Angielskie słowa kluczowe: ionic liquid ; photopolymerization ; flocculation ; yeast
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.963
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/13
Rok: 2016
Autorzy: Ewelina Celińska, Monika Borkowska, Wojciech Białas
Tytuł: Evaluation of a recombinant insect-derived amylase performance in simultaneous saccharification and fermentation process with industrial yeasts
Źródło: Appl. Microbiol. Biotechnol. - 2016, vol. 100, iss. 6, s. 2693-2707, il., bibliogr.
p-ISSN: 0175-7598 e-ISSN: 1432-0614
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: amylaza ; hydroliza ; fermentacja ; drożdże
Angielskie słowa kluczowe: amylase ; yeast ; heterologous expression ; raw starch ; simultaneous saccharification ; fermentation ; bioethanol
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG, ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.420
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/13
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Remlein-Starosta, Joanna Krzymińska, Jolanta Kowalska, Jan Bocianowski
Tytuł: Evaluation of yeast-like fungi to protect Virginia mallow (Sida hermaphrodita) against Sclerotinia sclerotiorum
Źródło: Can. J. Plant Sci. - 2016, vol. 96, no. 2, s. 243-251, il., bibliogr.
p-ISSN: 0008-4220
Angielskie słowa kluczowe: bioenergy crops ; yeast ; biocontrol ; Sclerotinia sclerotiorum ; Sida hermaphrodita ; antagonistic activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.868
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/13
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Paulina Borowczyk, Anita Zaworska, Włodzimierz Nowak, Andrzej Frankiewicz, Piotr Gulewicz
Tytuł: The effect of dry yeast fermentation on chemical composition and protein value of blue lupin seeds
Źródło: Food Technol. Biotechnol. - 2016, vol. 54, no. 3, s. 360-366, bibliogr.
p-ISSN: 1330-9862 e-ISSN: 1334-2606
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: yeast ; fermentation ; lupin ; nutritional value ; antinutritional factors
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.891
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/13
Rok: 2016
Autorzy: A. Zaworska, M. Kasprowicz-Potocka, A. Frankiewicz, Z. Zduńczyk, J. Juśkiewicz
Tytuł: Effects of fermentation of narrow-leafed lupine (L. angustifolius) seeds on their chemical composition and physiological parameters in rats
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2016, vol. 25, no. 4, s. 326-334, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: lupine ; fermentation ; yeast ; bacteria ; intestinal parameters ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.024
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/13
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Katarzyna Szambelan, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Reduction of water consumption in bioethanol production from triticale by recycling the stillage liquid phase
Tytuł równoległy: Redukcja zużycia wody podczas produkcji bioetanolu z pszenżyta poprzez recyrkulację płynnej części wywaru
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2011, 10 (4), s. 467-474, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: bioetanol ; pszenżyto ; płynna część wywaru ; recyrkulacja ; drożdże
Angielskie słowa kluczowe: bioethanol ; triticale ; liquid part of stillage ; recirculation ; yeast
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/13
Rok: 2010
Autorzy: Piotr Przysiecki, Andrzej Filistowicz, Aneta Filistowicz, Bogusław Fuchs, Zbigniew Nawrocki, Vaclav R~11ehout, Anna Rząsa, Sławomir Nowicki
Tytuł: Effect of addition of yeast (Saccharomyces cerevisiae) and herb preparation to feed on selected physiological indicators, growth rate and pelt quality of growing arctic foxes
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2010, vol. 28, no. 3, s. 261-270, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: lis polarny ; ekstrakty roślinne ; drożdże
Angielskie słowa kluczowe: arctic fox ; plant extracts ; yeast
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.386
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/13
Rok: 2008
Autorzy: Włodzimierz Grajek, Daria Szymanowska
Tytuł: Stresy środowiskowe działające na drożdże Saccharomyces cerevisiae w procesie fermentacji etanolowej
Źródło: Biotechnologia. - 2008, 3 (82), s. 46-63, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: drożdże ; Saccharomyces cerevisiae ; fermentacja etanolowa ; stresy ; stres osmotyczny ; stres cieplny ; stres etanolowy ; stres oksydacyjny ; deficyt pokarmu ; stres mechaniczny ; stres wieloczynnikowy
Angielskie słowa kluczowe: yeast ; Saccharomyces cerevisiae ; osmotic stress ; heat stress ; oxidative stress ; ethanol stress ; cell response ; ethanol ; fermentation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2005
Autorzy: K. Szambelan, J. Nowak, H. Jeleń
Tytuł: The composition of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) spirits obtained from fermentation with bacteria and yeasts
Źródło: Eng. Life Sci. - 2005, vol. 5, iss. 1, s. 68-71, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1618-0240 e-ISSN: 1618-2863
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Jerusalem artichoke ; spirits analysis ; bacterium ; yeast
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/13
Rok: 2005
Autorzy: Marek Selwet
Tytuł: Wpływ konserwantów z udziałem kwasu mrówkowego na rozwój drożdży i grzybów pleśniowych w kiszonkach
Źródło: Med. Weter. - 2005, vol. 61, nr 3, s. 349-352, bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: pasze ; konserwowanie ; kiszonki ; konserwanty ; kwas mrówkowy ; drożdże ; grzyby pleśniowe ; wzrost grzybów ; działanie inhibicyjne
Angielskie słowa kluczowe: silage ; mould fungi ; yeast ; preservation ; formic acid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.259
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2004
Autorzy: Małgorzata Kania, Bożena Stasińska
Tytuł: Zastosowanie preparatu enzymatycznego Flavourzym do otrzymywania hydrolizatów drożdżowych
Źródło: Biotechnologia. - 2004, 3 (66), s. 260-270, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty drożdżowe ; otrzymywanie ; drożdże ; Saccharomyces uvarum ; gęstwa drożdżowa ; autoliza ; hydroliza enzymatyczna ; Flavourzym ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: yeast ; autolysis ; yeast hydrolyzates ; Saccharomyces uvarum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2003
Autorzy: Przemysław Dudko
Tytuł: Identyfikacja drożdżaków wyizolowanych z klinicznych przypadków zapalenia gruczołu mlekowego krów
Źródło: Ann. UMCS, sect. DD Med. Vet. - 2003, vol. 58, s. 117-129, il., bibliogr.
p-ISSN: 0301-7737
Polskie słowa kluczowe: bydło ; krowy mleczne ; choroby zwierząt ; zapalenie gruczołu mlekowego ; diagnostyka ; grzybicze zapalenie wymienia ; drożdżaki ; identyfikacja ; test MicrostixR Candida
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; dairy cows ; animal disease ; mastitis ; diagnosis ; mycotic mastitis ; yeast ; identification ; test MicrostixR Candida
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 2003
Autorzy: Łukasz Wolko, Ryszard Słomski
Tytuł: Biblioteki DNA - droga do poznania organizacji genomów
Źródło: Biotechnologia. - 2003, 3 (62), s. 159-179, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: biblioteki DNA ; klonowanie ; wektory ; plazmidy ; bakteriofagi lambda ; kosmidy ; bakteriofagi P1 ; sztuczne chromosomy bakteryjne ; sztuczne chromosomy drożdżowe ; sztuczne chromosomy faga P1
Angielskie słowa kluczowe: DNA library ; cloning ; vector ; plasmid ; bacteriophage lambda ; cosmid ; bacteriophage P1 ; yeast ; bacteria ; artificial chromosome
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP