logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WINE
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2016
Autorzy: Mariusz Dziadas, Henryk Jeleń
Tytuł: Comparison of enzymatic and acid hydrolysis of bound flavor compounds in model system and grapes
Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 190, 1 January, s. 412-418, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: winogrona ; wino ; związki zapachowe związane
Angielskie słowa kluczowe: grape ; wine ; bound flavor compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2016
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Erwin Wąsowicz, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Differentiation of wines according to grape variety and geographical origin based on volatiles profiling using SPME-MS and SPME-GC/MS methods
Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 213, 15 December, s. 714-720, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: SPME-MS ; SPME-GC/MS ; wine ; authentication ; volatiles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/8
Rok: 2015
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Paulina Górecka, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Immunoreactivity of selected wines commercially available in Poland
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2015, vol. 33, no. 4, s. 361-366, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 października 2015].
Angielskie słowa kluczowe: casein ; ELISA test ; milk allergy ; slot-blot analysis ; wine
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.728
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/8
Rok: 2013
Autorzy: Henryk H. Jeleń, Mariusz Dziadas, Małgorzata Majcher
Tytuł: Different headspace solid phase microextraction - Gas chromatography/mass spectrometry approaches to haloanisoles analysis in wine
Źródło: J. Chromatogr. A. - 2013, vol. 1313, s. 185-193, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-9673
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 stycznia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: haloanisoles ; 2,4,6-TCA ; wine ; SPME ; GC × GC ; MS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.258
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/8
Rok: 2011
Autorzy: Mariusz Dziadas, Magdalena Nowacka, Teofil Jesionowski, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Comparison of silica gel modified with three different functional groups with C-18 and styrene-divinylbenzene adsorbents for the analysis of selected volatile flavor compounds
Źródło: Anal. Chim. Acta - 2011, vol. 699, iss. 1, s. 66-72, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-2670
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 grudnia 2017]
Angielskie słowa kluczowe: solid phase extraction ; grape ; wine ; flavor compounds ; silica
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.555
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/8
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Bioconversion of grape and chokeberry wine polyphenols during simulated gastrointestinal in vitro digestion
Źródło: Int. J. Food Sci. Nutr. - 2011, vol. 62, no. 3, s. 226-233, il., bibliogr.
p-ISSN: 0963-7486
Angielskie słowa kluczowe: polyphenols ; grape ; chokeberry ; wine ; gastrointestinal tract model
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.151
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/8
Rok: 2011
Autorzy: Henryk H. Jeleń, Małgorzata Majcher, Mariusz Dziadas, Renata Zawirska-Wojtasiak, Katarzyna Czaczyk, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Volatile compounds responsible for aroma of Jutrzenka liquer wine
Źródło: J. Chromatogr. A. - 2011, vol. 1218, iss. 42, s. 7566-7573, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0021-9673
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: wine ; Jutrzenka grapes ; liquer wine ; GC-O ; GC × GC-ToF-MS ; key odorants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.531
Punktacja MNiSW: 32.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/8
Rok: 2009
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: The influence of the in vitro digestion process conditions on the phenolic compounds of wine
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 74
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: intestinal microflora ; polyphenols ; antioxidative activity ; wine
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP