logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WHEY PROTEIN
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Ł. Wodas, M. Maćkowski, A. Borowska, P. Pawlak, K Puppel, B. Kuczyńska, G. Czyżak-Runowska, J. Wójtowski, J. Cieślak
Tytuł: 5'-flanking variants of the equine α-lactalbumin (LALBA) gene - relationship with gene expression and mare's milk composition
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2018, vol. 27, no. 4, s. 317-326, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: mare ; milk ; polymorphism ; gene expression ; whey protein
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.900
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska, Magdalena Rudzińska, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Evaluation of antioxidant activity of whey protein to improve cholesterol oxidation stability in fresh white cheese from buttermilk
Źródło: J. Food Nutr. Res. - 2017, vol. 56, no. 2, s. 101-108, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1336-8672 e-ISSN: 1338-4260
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: sery ; przeciwutleniacze ; maślanka ; białka serwatkowe
Angielskie słowa kluczowe: cheese ; buttermilk ; antioxidant activity ; whey protein
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.687
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2016
Autorzy: V. Biscola, F. L. Tulini, Y. Choiset, H. Rabesona, I. Ivanova, J.-M. Chobert, S. D. Tororov, T. Haertlé, B. D. G. M. Franco
Tytuł: Proteolytic activity of Enterococcus faecalis VB63F for reduction of allergenicity of bovine milk proteins
Źródło: J. Dairy Sci. - 2016, vol. 99, iss. 7, s. 5144-5154, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-0302
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: protein hydrolysis ; milk allergy ; casein ; whey protein
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.474
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Makowska, Dorota Cais-Sokolińska, Agnieszka Waśkiewicz, Hanna Paschke
Tytuł: Effect of whey protein addition on physical and nutritional properties of extruded corn snacks
W: 3rd International ISEKI Food Conference : Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy, 21-23 May 2014, Athens, Greece, Book of abstracts / Editors: Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L. M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 310
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: akrylamid ; ekstruzja
Angielskie słowa kluczowe: acrylamide ; corn grits ; extrudaes properties ; extrusion-cooking ; whey protein
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP