logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WHEAT-OAT BREAD
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2015
Autorzy: Alicja Kawka, Anna Patelska, Ewelina Król, Joanna Suliburska, Katarzyna Marcinek, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Pieczywo pszenno-owsiane - jakość i zawartość składników mineralnych (Ca, Mg, Fe, Zn i Cu)
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2015, t. 48, nr 3, s. 367-371, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: całoziarnowa mąka owsiana ; otręby owsiane ; pieczywo pszenno-owsiane ; składniki mineralne
Angielskie słowa kluczowe: whole oat flour ; oat bran ; wheat-oat bread ; minerals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Bohdan Achrem-Achremowicz, Alicja Kawka
Tytuł: Owies - prozdrowotny składnik pieczywa
Źródło: Piekarstwo. - 2015, nr 1, s. 32-35, il.
p-ISSN: 2084-9370
Polskie słowa kluczowe: owies ; produkty owsiane ; pieczywo pszenno-owsiane
Angielskie słowa kluczowe: oat ; oat products ; wheat-oat bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2012
Autorzy: Alicja Kawka, Marcin Sołtysiak
Tytuł: Metody prowadzenia ciasta a jakość pieczywa pszenno-owsianego
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2012, t. 45, nr 3, s. 1075-1081, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: otręby owsiane ; metody prowadzenia ciasta ; pieczywo pszenno-owsiane
Angielskie słowa kluczowe: oat bran ; methods of preparing dough ; wheat-oat bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2010
Autorzy: Alicja Kawka, Paulina Rausch, Agnieszka Budna
Tytuł: Startery fermentacji w produkcji pieczywa pszenno-owsianego
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 22, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_22.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; dodatki do żywności ; gluten witalny ; otręby owsiane ; startery ; pieczywo pszenno-owsiane ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: oat bran ; starters ; vital gluten ; wheat-oat bread ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2006
Autorzy: Alicja Kawka, Tomasz Kroll
Tytuł: Wpływ otrąb owsianych na jakość ciasta i pieczywa pszennego
Źródło: Biul. IHAR. - 2006, nr 239, s. 237-245, bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: III Ogólnopolska Konferencja Naukowa. Owies - hodowla, uprawa i wykorzystanie. Owies źródłem składników funkcjonalnych. Kraków, 29-30 sierpnia 2005, Krynica
Polskie słowa kluczowe: pieczywo pszenne ; pieczywo pszenno-owsiane ; jakość ; dodatki do żywności ; otręby owsiane ; ciasto pszenne ; właściwości fizyczne
Angielskie słowa kluczowe: oat bran ; dough ; physical properties ; wheat-oat bread ; wheat bread ; quality
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP