logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WHEAT BREAD
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2017
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Agnieszka Makowska, Maria Różańska
Tytuł: Ocena jakości i atrakcyjności konsumenckiej chleba pszennego z dodatkiem soku z ziemniaka
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2017, t. 27/50, nr 1, s. 23-27, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: chleb pszenny ; sok z ziemniaka ; ocena sensoryczna ; jakość pieczywa
Angielskie słowa kluczowe: wheat bread ; potato juice ; sensory evaluation ; bread quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2006
Autorzy: Alicja Kawka, Tomasz Kroll
Tytuł: Wpływ otrąb owsianych na jakość ciasta i pieczywa pszennego
Źródło: Biul. IHAR. - 2006, nr 239, s. 237-245, bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: III Ogólnopolska Konferencja Naukowa. Owies - hodowla, uprawa i wykorzystanie. Owies źródłem składników funkcjonalnych. Kraków, 29-30 sierpnia 2005, Krynica
Polskie słowa kluczowe: pieczywo pszenne ; pieczywo pszenno-owsiane ; jakość ; dodatki do żywności ; otręby owsiane ; ciasto pszenne ; właściwości fizyczne
Angielskie słowa kluczowe: oat bran ; dough ; physical properties ; wheat-oat bread ; wheat bread ; quality
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2002
Autorzy: Alicja Kawka, Elżbieta Konieczna
Tytuł: Wpływ wysokobłonnikowego produktu jęczmiennego na jakość i skład chemiczny pieczywa
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 4 (33), s. 71-81, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: pieczywo pszenne ; jakość ; skład chemiczny ; wzbogacanie żywności ; jęczmień ; preparaty wysokobłonnikowe
Angielskie słowa kluczowe: wheat bread ; enrichment ; barley product ; high-fiber preparations
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP