logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WEDGE PROTEIN
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2014
Autorzy: A. Makowska, M. Rybak, M. Binder, Z. Kędzior, E. Van der Linden, L. Sagis
Tytuł: Comparison of the wetting properties of flour and wedge protein obtained from grain of selected cereal species
W: COST ACTION FA1001: The application of Innovative Fundamental Food-Structure-Property Relationships to the Design of Foods for Health, Wellness and Pleasure; WG1+WG2+WG3 meeting: "The Nano, Micro, Macro Confluence in Food Structure for Health, Wellness And Pleasure" : National Institute of Research and Development for Food Bioresources, Bucharest, Romania, February, 27-28, 2014, Book of extended abstracts / Comp. by Kirsi Jouppila, Gabriela Iordachescu and Laura Piazza.
Adres wydawniczy: Bucharest : Editura Academica, 2014
Szczegóły: s. 11-13, il., bibliogr.
ISBN: 978-973-8937-80-2
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; einkorn ; emmer ; triticale ; rye ; flour ; wedge protein ; gluten ; wetting angle
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/2
Rok: 2011
Autorzy: Maria Binder, Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior, Magdalena Jankowska, Ewelina Chojnacka
Tytuł: Charakterystyka składu frakcyjnego i właściwości reologicznych białka wypełniającego ziarna żyta
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2011, R. 18, nr 6 (79), s. 67-78, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: żyto ; białko wypełniające ; gluten żytni ; reologia dynamiczna ; spektrum mechaniczne ; metoda Cole-Cole
Angielskie słowa kluczowe: rye ; wedge protein ; rye gluten ; dynamic rheology ; mechanical spectrum ; Cole-Cole method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.155
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP