logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WATER DYNAMICS
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Adamina Duda, Natalia Poliszko, Maria Barbara Różańska, Paweł Jeżowski, Agnieszka Tomkowiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Wheat bread enriched with raspberry and strawberry oilcakes: effects on proximate composition, texture and water properties
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - [2019], [s. 1-10], il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: by-products ; defatted seeds ; food enrichment ; low-field NMR ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Effect of cricket powder addition on 1H NMR mobility and texture of pork pâté
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2019, vol. 9, no. 2, s. 191-194, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: novel food ; texture ; low field NMR ; meat products ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Low field NMR studies of wheat bread enriched with potato juice during staling
Źródło: Open Agric. - 2019, vol. 4, iss. 1, s. 426-430, bibliogr., abstr.
e-ISSN: 2391-9531
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: bread staling ; potato juice ; 1H NMR ; water activity ; water behavior ; water dynamics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    4/5
    Rok: 2018
    Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Łukasz Masewicz, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Michał Piątek, Piotr Kubiak
    Tytuł: Water properties in pâtés enriched with potato juice
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2018, vol. 244, iss. 3, s. 387-393, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 lutego 2018].
    Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; niskopolowy NMR ; sok z ziemniaka ; aktywność wody ; dynamika wody
    Angielskie słowa kluczowe: functional food ; low-field NMR ; potato juice ; water activity ; water dynamics
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    5/5
    Rok: 2011
    Autorzy: Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Water molecular properties in forcemeats and finely ground sausages containing plant fat
    Źródło: Food Biophys. - 2011, vol. 6, iss. 1, s. 133-137, bibliogr.
    p-ISSN: 1557-1858
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 marca 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: forcemeat ; fat ; low-field NMR ; sausages ; water dynamics
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.640
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP