logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: VOLATILE COMPOUNDS
Liczba odnalezionych rekordów: 19



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/19
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Jacek Nowak, Jakub Frankowski, Artur Szwengiel, Henryk Jeleń, Henryk Burczyk
Tytuł: The comprehensive analysis of sorghum cultivated in Poland for energy purposes: Separate hydrolysis and fermentation and simultaneous saccharification and fermentation methods and their impact on bioethanol effectiveness and volatile by-products from the grain and the energy potential of sorghum straw
Źródło: Bioresour. Technol. - 2018, vol. 250, s. 750-757, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0960-8524
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: grain sorghum ; bioethanol ; stargenTM 001 ; volatile compounds ; calorific value
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.807
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/19
Rok: 2018
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Tomasz Szablewski, Sebastian Nowaczewski, Ewa Gornowicz
Tytuł: Zagrożenia chemiczne i mikrobiologiczne związane z hodowlą drobiu
Źródło: Med. Śr. - 2018, vol. 21, no. 4, s. 53-63, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1505-7054 e-ISSN: 2084-6312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: bakterie ; kurniki ; mikotoksyny ; pleśnie ; związki lotne
Angielskie słowa kluczowe: bacteria ; chicken house ; mycotoxins ; molds ; volatile compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/19
Rok: 2017
Autorzy: Anna Gracka, Marianna Raczyk, Jaromir Hradecky, Jana Hajslova, Sławomir Jeziorski, Gyorgi Karlovits, Barbara Michalak, Natalia Bąkowska, Henryk Jeleń
Tytuł: Volatile compounds and other indicators of quality for cold-pressed rapeseed oils obtained from peeled, whole, flaked and roasted seeds
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2017, vol. 119, 10, art. no. 1600328, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Dostępna również online [Dostęp: 31 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: GC × GC-ToFMS ; rapeseed virgin oil ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.200
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/19
Rok: 2017
Autorzy: Marianna Raczyk, Dominik Kmiecik, Peter Schieberle, Roman Przybylski, Henryk Jeleń, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Model studies on the formation of volatile compounds generated by a thermal treatment of steryl esters with different fatty acid moieties
Źródło: Food Res. Int. - 2017, vol. 97, July 2017, s. 87-94, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 22 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: stigmasteryl esters ; heating ; volatile compounds ; SPME-GC/MS ; stigmasterol ; fatty acid
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.520
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/19
Rok: 2017
Autorzy: Monika Kosowska, Małgorzata A. Majcher, Teresa Fortuna
Tytuł: Volatile compounds in meat and meat products
Źródło: Food Sci. Technol. - 2017, vol. 37, no. 1, s. 1-7, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0101-2061 e-ISSN: 1678-457X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: volatile compounds ; meat flavor ; precursors ; meat products
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.084
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/19
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Makowska, Małgorzata Majcher, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Anna Jedrusek-Golinska, Krzysztof Przygoński
Tytuł: Triticale crispbread enriched with selected bioactive additives: volatile profile, physical characteristics, sensory and nutritional properties
Źródło: J. Food Sci. Technol. - Mysore. - 2017, vol. 54, iss. 10, s. 3092-3101, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1155 e-ISSN: 0975-8402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 września 2017].
Angielskie słowa kluczowe: crisp bread ; volatile compounds ; sensory properties ; antioxidant activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.797
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/19
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gracka, Henryk H. Jeleń, Małgorzata Majcher, Aleksander Siger, Anna Kaczmarek
Tytuł: Flavoromics approach in monitoring changes in volatile compounds of virgin rapeseed oil caused by seed roasting
Źródło: J. Chromatogr. A. - 2016, vol. 1428, s. 292-304, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-9673
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: flavoromics ; rapeseed virgin oil ; GC × GC-ToFMS ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.981
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/19
Rok: 2015
Autorzy: W. Obuchowski, A. Makowska, S. Mildner-Szkudlarz, A. Szwengiel, M. Majcher, M. Remiszewski
Tytuł: Effect of triticale grain characteristics, scouring, and extrusion conditions on physico-chemical properties, antioxidant activity, and volatile compounds of flat bread
Źródło: Acta Aliment. - 2015, vol. 44, no. 4, s. 511-519, il., bibliogr.
p-ISSN: 0139-3006 e-ISSN: 1588-2535
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; ekstruzja
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; grain scouring ; extrusion-cooking ; phenolic compounds ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.333
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
9/19
Rok: 2014
Autorzy: Jacek Nowak, Katarzyna Szambelan, Włodzimierz Nowak
Tytuł: The impact of moist corn grain preservation on the ethanol yield by simultaneous saccharification and fermentation, and on volatile by-products
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2014, vol. 32, no. 5, s. 485-492, bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: bioetanol ; związki lotne
Angielskie słowa kluczowe: bioethanol ; chemical preservation ; SSF method ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.675
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/19
Rok: 2013
Autorzy: F. Peres, H. H. Jeleń, M. Majcher, M. Arraias, L. Martins, S. Ferreira-Dias
Tytuł: Characterization of aroma compounds in Portuguese extra virgin olive oils from Galega Vulgar and Cobrancosa cultivars using GC - O and GC × GC - ToFMS
Źródło: Food Res. Int. - 2013, vol. 54, iss. 2, s. 1979-1986, il., bibliogr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 21 stycznia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: harvest date ; olive cultivar ; olive oil ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.050
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/19
Rok: 2012
Autorzy: Juliusz Perkowski, Kinga Stuper, Maciej Buśko, Tomasz Góral, Anna Kaczmarek, Henryk Jeleń
Tytuł: Differences in metabolomic profiles of the naturally contaminated grain of barley, oats and rye
Źródło: J. Cereal Sci. - 2012, vol. 56, iss. 3, s. 544-551, il., bibliogr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: cereals ; volatile compounds ; mycotixins ; fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.088
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/19
Rok: 2011
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Artur Szwengiel, Mariusz Pacyński
Tytuł: Use of grape by-product as a source of dietary fibre and phenolic compounds in sourdough mixed rye bread
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2011, vol. 6, iss. 7, s. 1485-1493, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: dietary fibre ; grape by-products ; phenolic compounds ; sourdough mixed rye bread ; texture analysis ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.259
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/19
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Kamila Goderska, Jan Pikul, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Changes in volatile, sensory and microbial profiles during preparation of smoked ewe cheese
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2011, vol. 91, iss. 8, s. 1416-1423, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 15 lutego 2012].
Polskie słowa kluczowe: sery owcze ; wędzenie ; ser oscypek ; właściwości sensoryczne ; smak ; związki lotne ; metody badań
Angielskie słowa kluczowe: ewe cheese ; smoking ; volatile compounds ; SPME ; GS/TOFMS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/19
Rok: 2011
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Joanna Bajerska
Tytuł: The fate of volatile markers of baking process during the storage of bakery foods
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 122
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: volatile compounds ; oxidation ; biscuits ; antioxidants
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/19
Rok: 2010
Autorzy: Henryk H. Jeleń, Anna Szczurek
Tytuł: Solid phase microextraction for profiling volatile compounds in liquered white wines
Tytuł równoległy: Profilowanie związków lotnych białych win likierowych za pomocą mikroekstrakcji do fazy stałej
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (1), s. 23-32, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2011].
Polskie słowa kluczowe: wina białe likierowe ; profilowanie ; związki lotne ; mikroekstrakcja do fazy stałej
Angielskie słowa kluczowe: liquered wine ; profiling ; volatile compounds ; solid phase microextraction
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/19
Rok: 2010
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Michał Gośliński
Tytuł: Phenolic compounds from winemaking waste and its antioxidant activity towards oxidation of rapeseed oil
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2010, vol. 45, iss. 11, s. 2272-2280, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; grape marc ; lipid oxidation ; phenolic compounds ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.223
Punktacja MNiSW: 27.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
17/19
Rok: 2009
Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, R. Zawirska-Wojtasiak, W. Obuchowski, M. Gośliński
Tytuł: Evaluation of antioxidant activity of green tea extract and its effect on the biscuits lipid fraction oxidative stability
Źródło: J. Food Sci. - 2009, vol. 74, no. 8, s. 362-370, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; biscuits ; lipid oxidation ; sensory profile analysis ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
18/19
Rok: 2007
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Henryk H. Jeleń
Tytuł: The potential of different techniques for volatile compounds analysis coupled with PCA for the detection of the adulteration of olive oil with hazelnut oil
Źródło: Food Chem. - 2008, vol. 110, iss. 3, s. 751-761, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: adulteration ; olive oil ; volatile compounds ; hazelnut oil
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.696
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
19/19
Rok: 2007
Autorzy: H. H. Jeleń, S. Mildner-Szkudlarz, I. Jasińska, E. Wąsowicz
Tytuł: A headspace-SPME-MS method for monitoring rapeseed oil autoxidation
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2007, vol. 84, iss. 6, s. 509-517, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Angielskie słowa kluczowe: autoxidation ; HS-SPME-MS ; rapeseed oil ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.137
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP