logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: VITAMINS
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2018
Autorzy: Raghavendra Prasad, Luiza Dawidowicz
Tytuł: Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) - fruit with health-promoting properties and high nutritional value
Tytuł równoległy: Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) - owoc o prozdrowotnych właściwościach i wysokiej wartości odżywczej
W: Nauka dla środowiska : T. 3 / Red. nauk. Tomasz Cłapa, Luiza Dawidowicz, Emil Mariusz Szymański.
Adres wydawniczy: Zgorzelec : GSP, 2018
Szczegóły: s. 26-31, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-944317-8-5
Uwagi: V Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców "Nauka dla środowiska przyrodniczego", Poznań, 12-14 kwietnia 2018 r.
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: minerały ; wartości odżywcze ; witaminy ; uprawa roślin ; owoce ; Indie
Angielskie słowa kluczowe: minerals ; nutritional properties ; vitamins ; fruits cultivation ; India
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/12
Rok: 2018
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Justyna Piechocka
Tytuł: Szacunkowa charakterystyka spożycia produktów będących źródłem tiaminy wśród studentów poznańskich uczelni
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2018, t. 99, nr 1, s. 27-31, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: tiamina ; witaminy ; studenci ; kobiety ; mężczyźni
Angielskie słowa kluczowe: thiamine ; vitamins ; students ; women ; men
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/12
Rok: 2018
Autorzy: Julita Regula, Roksana Jurczak, Joanna Wyka, Sandra Baczynska
Tytuł: Assessment of nutrition and nutritional status in women using the high-protein diet in the past
Źródło: Prog. Nutr. - 2018, vol. 20, no. 2, s. 212-219, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1129-8723
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: diet ; vitamins ; minerals ; nutritional status ; lipid profile ; glucose
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.323
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/12
Rok: 2017
Autorzy: Eliza Gaweł, Mieczysław Grzelak, Magdalena Janyszek
Tytuł: Lucerne (Medicago sativa L.) in the human diet - Case reports and short reports
Źródło: J. Herb. Med. - 2017, vol. 10, s. 8-16, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2210-8033
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: supplement in the human diet ; content of amino acids ; minerals ; vitamins ; concentrate from lucerne ; protein ; phytochemically actie substances ; secondary metabolites
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.685
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/12
Rok: 2016
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Joanna Teichert, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Charakterystyka podstawowych składników mleka klaczy
Źródło: Prz. Mlecz. - 2016, 2, s. 45-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 0478-6599
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; mleko krowie ; mleko kobiece ; lipidy ; związki azotowe ; węglowodany ; substancje mineralne ; witaminy ; właściwości fizykochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: mare's milk ; cow's milk ; human's milk ; lipids ; nitrogenous compounds ; carbohydrates ; minerals ; vitamins ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/12
Rok: 2014
Autorzy: Julita Reguła, Angelika Śmidowicz, Joanna Suliburska, Paweł Bogdanski
Tytuł: Evaluation of diet and nutritional status in patients aged 45+ with diagnosed, pharmacologically treated arterial hypertension
Źródło: Prz. Menopauzalny. - 2014, 13, 2, s. 109-114, bibliogr.
p-ISSN: 1643-8876
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: wywiad żywieniowy ; parametry antropometryczne ; witaminy ; makroelementy
Angielskie słowa kluczowe: diet recall interview ; anthrometric prameters ; macronutrients ; minerals ; vitamins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/12
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Suliburska
Tytuł: Inne substancje
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 266-278, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: substancje bioaktywne ; składniki mineralne ; witaminy ; aminokwasy
Angielskie słowa kluczowe: bioactive agents ; vitamins ; minerals ; amino acids
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2012
Autorzy: Jolanta Kamińska, Joanna Sobiak, Maciej Głyda, Grażyna Duda, Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksander Siger, Maria Chrzanowska
Tytuł: Effect of clinical condition and mycophenolate mofetil on plasma retinol, α-tocopherol and β-carotene in renal transplant recipients
Źródło: Arch. Med. Sci. - 2012, vol. 8, no. 2, s. 256-262, bibliogr.
p-ISSN: 1734-1922 e-ISSN: 1896-9151
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: retinol ; witaminy ; stan odżywienia
Angielskie słowa kluczowe: retinol ; vitamins ; nutritional status
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.067
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/12
Rok: 2011
Autorzy: Julita Reguła, Anna Gramza-Michałowska, Barbara Stachowiak
Tytuł: Udział suplementów diety w żywieniu osób dorosłych
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2011, t. 92, nr 3, s. 614-616, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: suplementy diety ; składniki mineralne ; witaminy ; osoby dorosłe
Angielskie słowa kluczowe: supplements ; diet ; minerals ; vitamins ; adults
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/12
Rok: 2009
Autorzy: Krzysztof Durkalec-Michalski, Joanna Suliburska, Zbigniew Krejpcio, Paweł Bogdański
Tytuł: Ocena stosowania suplementów witaminowo-mineralnych oraz preparatów ziołowych przez wybraną grupę pacjentów z pierwotnym nadciśnieniem tetniczym
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 728-733, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 kwietnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: pierwotne nadciśnienie tętnicze ; ludzie chorzy ; żywienie człowieka ; suplementacja żywności ; witaminy ; składniki mineralne ; preparaty ziołowe
Angielskie słowa kluczowe: primary hypertension ; human nutrition ; supplementation ; vitamins ; minerals ; herbal preparations
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/12
Rok: 2008
Autorzy: Grażyna Duda, Joanna Suliburska, Danuta Pupek-Musialik
Tytuł: Effects of short-term garlic supplementation on lipid metabolism and antioxidant status in hypertensive adults
Źródło: Pharmacol. Rep. - 2008, vol. 60, no. 2, s. 163-170, bibliogr.
p-ISSN: 1734-1140
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: nadciśnienie tętnicze ; preparaty czosnku ; lipidy ; przeciwutleniacze ; witaminy ; peroksydaza glutationu ; glutation
Angielskie słowa kluczowe: hypertension ; oily garlic preparation ; serum ; lipids ; antioxidants ; vitamins ; glutathione ; glutathione peroxidase
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.167
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/12
Rok: 2004
Autorzy: Erwin Wąsowicz, Anna Gramza, Marzanna Hęś, Henryk H. Jeleń, Józef Korczak, Maria Małecka, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Magdalena Rudzińska, Urszula Samotyja, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Oxidation of lipids in food
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2004, vol. 13/54, SI 1, s. 87-97, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: A monograph from the project "The methodological bases of the evaluation of the quality and safety of the generation foods" (PBZ-KBN-020/P06/1999). - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; prooxidants ; antioxidants ; sterols ; vitamins ; sensory properties ; health ; gas chromatography ; electronic nose ; chemometrics ; GC/MS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP