logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: VITAMIN C
Liczba odnalezionych rekordów: 15



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/15
Rok: 2019
Autorzy: Maciej Kazimierski, Julita Reguła, Marta Molska
Tytuł: Cornelian cherry (Cornus mas L.) - characteristics, nutritional and pro-health properties
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2019, 18 (1), s. 5-12, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: polyphenols ; anthocyanins ; antioxidant substances ; vitamin C
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    2/15
    Rok: 2019
    Autorzy: Bartosz Markiewicz, Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Kaczmarek
    Tytuł: Effect of deficit and over-standard boron content in nutrient solution on the biological value of tomato fruit
    Źródło: J. Elem. - 2019, vol. 24, no. 3, s. 961-976, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1644-2296
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 października 2019].
    Angielskie słowa kluczowe: borax ; tomato fruit ; antioxidant activity ; total polyphenol content ; lycopene ; vitamin C ; colour
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.733
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    3/15
    Rok: 2018
    Autorzy: Krzysztof Pilarski, Agnieszka A. Pilarska
    Tytuł: Porównanie zawartości witamin w warzywach pochodzących z upraw przemysłowych i ekologicznych
    W: X Poznańska Konferencja Naukowa "Chemia-nauka i przemysł" : Poznań, 30.11.2018 r., Materiały konferencyjne / Oprac. red. Sławomir Borysiak, Aleksandra Grząbka-Zasadzińska, Robert Pietrzak.
    Adres wydawniczy: Poznań : Politechnika Poznańska, 2018
    Szczegóły: s. 55-56, bibliogr.
    ISBN: 978-83-62108-44-2
    Polskie słowa kluczowe: warzywa ; warzywa ekologiczne ; witamina C ; witamina E ; zawartość witamin ; dieta
    Angielskie słowa kluczowe: vegetables ; organic vegetables ; vitamin C ; vitamin E ; content of vitamin ; diet
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    4/15
    Rok: 2017
    Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Tomasz Kleiber, Anna Kaczmarek
    Tytuł: Effect of increasing manganese concentration in nutrient solution on the antioxidant activity, vitamin C, lycopene and polyphenol contents of tomato fruit
    Źródło: Food Addit. Contam. Part A. - 2017, vol. 34, no. 3, s. 379-389, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1944-0049 e-ISSN: 1944-0057
    Angielskie słowa kluczowe: manganese ; tomato fruits ; antioxidant activity ; total polyphenol content ; lycopene ; vitamin C ; colour
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.129
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    5/15
    Rok: 2015
    Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Sylwia Bielińska-Nowak
    Tytuł: Skład podstawowy, jakość mikrobiologiczna oraz zawartość witaminy C w mleku owczym w zależności od metody utrwalania
    W: Obecne i przyszłościowe wykorzystanie ras owiec wytworzonych w Polsce po II wojnie światowej : Konferencja naukowa: poświęcona pamięci Profesora Zdzisława Śliwy, twórcy nowych ras owiec, w 20. rocznicę śmierci, Poznań, 24-25 czerwca 2015 r., Materiały konferencyjne.
    Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
    Szczegóły: s. 58
    Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; witamina C
    Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; vitamin C
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    6/15
    Rok: 2014
    Autorzy: Joanna Suliburska, Paweł Bogdanski, Zbigniew Krejpcio, Danuta Pupek-Musialik, Anna Jablecka
    Tytuł: The effects of L -Arginine, alone and combined with vitamin C, on mineral status in relation to its antidiabetic, anti-inflammatory, and antioxidant properties in male rats on a high-fat diet
    Źródło: Biol. Trace Elem. Res. - 2014, vol. 157, iss. 1, s. 67-74, bibliogr.
    p-ISSN: 0163-4984 e-ISSN: 1559-0720
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 lutego 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: L-arginine ; vitamin C ; high-fat diet ; minerals ; insulin ; antioxidant status ; inflammation
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.748
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    7/15
    Rok: 2014
    Autorzy: Joanna Suliburska, Paweł Bogdański, Zbigniew Krejpcio, Danuta Pupek-Musialik, Anna Jablecka
    Tytuł: The effects of L-arginine, alone and combined with vitamin C, on mineral status in relation to its antidiabetic, anti-inflammatory, and antioxidant properties in male rats on a high-fat diet
    Źródło: Biol. Trace Elem. Res. - 2014, vol. 157, iss. 1, s. 67-74, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0163-4984 e-ISSN: 1559-0720
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2013].
    Angielskie słowa kluczowe: L-arginine ; vitamin C ; high-fat diet ; minerals ; insulin ; antioxidant status ; inflammation
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.748
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    8/15
    Rok: 2012
    Autorzy: Sebastian Nowaczewski, Helena Kontecka, Stanisława Krystianiak
    Tytuł: Effect of in ovo injection of vitamin C during incubation on hatchability of chickens and ducks
    Źródło: Folia Biol.-Kraków. - 2012, vol. 60, no. 1/2, s. 93-97, bibliogr.
    p-ISSN: 0015-5497 e-ISSN: 1734-9168
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 czerwca 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: vitamin C ; in ovo injection ; hatchability ; broiler breeders ; Pekin duck
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.889
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    9/15
    Rok: 2006
    Autorzy: Barbara Frąszczak, Mirosława Ziombra, Mikołaj Knaflewski
    Tytuł: The content of vitamin C and essential oils in herbage of some spice plants depending on light conditions and temperature
    Tytuł równoległy: Zawartość substancji czynnych w zielu kilku gatunków roślin przyprawowych w zależności od warunków świetlnych i temperatury
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Ogrod. - 2006, 40 (379), s. 15-21, bibliogr.
    p-ISSN: 0137-1738
    Polskie słowa kluczowe: rośliny przyprawowe ; koper ogrodowy ; pietruszka naciowa ; rokietta siewna ; cebula ; trybula ogrodowa ; zawartość witamin ; witamina C ; olejki eteryczne ; warunki świetlne ; temperatura
    Angielskie słowa kluczowe: artificial light ; radiation ; temperature ; vitamin C ; essential oils ; spice plants
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 3.000
    Praca afiliowana przez UP
    10/15
    Rok: 2005
    Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki, Zembrzuski Włodzimierz
    Tytuł: Application of voltammetry to determine vitamin C in apple juices
    Tytuł równoległy: Zastosowanie woltamperometrii do oznaczania zawartości witaminy C w sokach jabłkowych
    Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2005, 4 (2), s. 5-16, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 1644-0730
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2019].
    Polskie słowa kluczowe: kwas askorbinowy ; woltamperometria cykliczna ; sok jabłkowy ; witamina C ; elektroda platynowa
    Angielskie słowa kluczowe: ascorbic acid ; cyclic voltammetry ; apple juice ; vitamin C ; platinum electrode
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    11/15
    Rok: 2005
    Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska
    Tytuł: Analiza preferencji osób dorosłych w zakresie produktów pochodzenia roślinnego w aspekcie profilaktyki chorób dietozależnych. Badania POFPRES
    Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 379-383, bibliogr.
    p-ISSN: 0860-7397
    Polskie słowa kluczowe: ludzie dorośli ; choroby dietozależne ; preferencje żywieniowe ; produkty zbożowe ; warzywa ; owoce ; błonnik pokarmowy ; beta-karoten ; witamina C
    Angielskie słowa kluczowe: preferences ; adult ; diet-related diseases ; cereal product ; vegetables ; fruit ; fiber ; carotene ; vitamin C
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    12/15
    Rok: 2005
    Autorzy: Helena Kontecka, Sebastian Nowaczewski, Juliusz Książkiewicz, Andrzej Rosiński, Radosław Kożuszek
    Tytuł: Effect of vitamin C supplementation on the reproduction performance of ducks and body weight of ducklings
    Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Anim. Sci. - 2005, vol. 7, s. 19-27, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1508-9185
    Angielskie słowa kluczowe: Pekin duck ; vitamin C ; laying ; egg weight ; hatchability ; duckling weight
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    13/15
    Rok: 1999
    Autorzy: Andrzej Krzysztof Hyżyk, Jacek Romankow
    Tytuł: Różnice w wysyceniu organizmu witaminą C pochodzącą ze źródeł naturalnych i z suplementacji u chorych na cukrzycę
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 11-19, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0137-1762
    Angielskie słowa kluczowe: diabetes ; vitamin C ; stage of organism saruration
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    14/15
    Rok: 1999
    Autorzy: Helena Kontecka, Katarzyna Witkiewicz, Sebastian Nowaczewski
    Tytuł: Effect of the addition of different quantities of vitamin C to diets of laying hens on production parameters and quality of egg shell
    Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Anim. Sci. - 1999, vol. 1, s. 31-36, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1508-9185
    Angielskie słowa kluczowe: vitamin C ; laying hens ; performance ; shell quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    15/15
    Rok: 1998
    Autorzy: Jerzy Torgowski, Helena Kontecka
    Tytuł: Wpływ dodatku witaminy C i żelaza do paszy na wskaźniki produkcyjne i hematologiczne bażantów łownych (Phasianus colchicus)
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1998, 50 (302), s. 235-242, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0137-1770
    Angielskie słowa kluczowe: phaseant ; vitamin C ; iron ; production traits ; haematological indices
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP