logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: VISCOSITY
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2019
Autorzy: Jakub Kawalerczyk, Dorota Dziurka, Radosław Mirski, Adrian Trociński
Tytuł: Flour fillers with urea-formaldehyde resin in plywood
Źródło: BioResources. [Dokument elektroniczny]. - 2019, 14 (3), s. 6727-6735, il., bibliogr., abstr.
https://bioresources.cnr.ncsu.edu/wp-content/uploads/2019/07/BioRes_14_3_6727_Kawalerczyk_DMT_Flour_Fillers_Urea_Formald_Resin_Plywood_15780.pdf
e-ISSN: 1930-2126
Polskie słowa kluczowe: sklejka ; żywica UF ; wypełniacze ; mąka ; lepkość ; właściwości mechaniczne
Angielskie słowa kluczowe: plywood ; urea-formaldehyde resin ; fillers ; flour ; viscosity ; mechanical properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.396
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/14
Rok: 2018
Autorzy: Marcin Hejdysz, Sebastian Andrzej Kaczmarek, Anna Rogiewicz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Influence of graded dietary levels of meals from three lupin species on the excreta dry matter, intestinal viscosity, excretion of total and free sialic acids, and intestinal morphology of broiler chickens
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2018, vol. 241, s. 223-232, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; broiler ; viscosity ; sialic acids ; non-starch polysaccharides ; raffinose
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.590
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/14
Rok: 2016
Autorzy: S. A. Kaczmarek, M. Hejdysz, M. Kubis, M. Kasprowicz-Potocka, A. Rutkowski
Tytuł: The nutritional value of yellow lupin (Lupinus luteus L.) for broilers?
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2016, vol. 222, s. 43-53, il., bibliogr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: yellow lupin ; viscosity ; ileal digestibility ; non-starch polysaccharides ; raffinose
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.755
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/14
Rok: 2015
Autorzy: Zuzanna Małyszek, Agnieszka Makowska, Jędrzej Smentek, Piotr Kubiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Ocena czynników decydujących o prawidłowości pomiaru własciwości reologicznych skrobi modyfikowanych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 3 (100), s. 160-175, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; kleikowanie ; lepkość ; wiskograf ; reometr
Angielskie słowa kluczowe: modified starch ; pasting ; viscosity ; viscograph ; rheometer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/14
Rok: 2014
Autorzy: S. A. Kaczmarek, M. Kasprowicz-Potocka, M. Hejdysz, R. Mikuła, A. Rutkowski
Tytuł: The nutritional value of narrow-leafed lupin (Lupinus angustifolius) for broilers
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2014, vol. 23, no. 2, s. 160-166, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 grudnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: narrow-leaved lupin ; AMEN ; ileal digestibility ; raffinose ; viscosity ; broiler
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.543
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/14
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Makowska, Artur Szwengiel, Piotr Kubiak, Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Characteristics and structure of starch isolated from triticale
Źródło: Starch. - 2014, vol. 66, iss. 9/10, s. 895-902, il., bibliogr.
p-ISSN: 0038-9056 e-ISSN: 1521-379X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; skrobia
Angielskie słowa kluczowe: falling number ; triticale ; starch ; variety ; viscosity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.677
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/14
Rok: 2012
Autorzy: Ryszard Blazejewski
Tytuł: Apparent viscosity and settling velocity of suspensions of rigid monosized spheres in Stokes flow
Źródło: Int. J. Multiph. Flow. - 2012, vol. 39, March, s. 179-185, il., bibiliogr.
p-ISSN: 0301-9322
Polskie słowa kluczowe: zawiesina sedymentacyjna ; gęstość ; pływalność ; prędkość ; lepkość
Angielskie słowa kluczowe: buoyancy ; density ; suspension ; sedimentation ; velocity ; viscosity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.715
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
8/14
Rok: 2012
Autorzy: Jolanta Gawałek, Piotr Wesołowski
Tytuł: Examination of rheological properties of aqueous solutions of sodium caseinate
Tytuł równoległy: Badanie właściwości reologicznych wodnych roztworów kazeinianu sodu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 80, il., bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_80.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: koncentraty kazeinianu sodu ; reologia ; gęstość ; lepkość
Angielskie słowa kluczowe: sodium caseinate concentrates ; rheology ; density ; viscosity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/14
Rok: 2009
Autorzy: G. Neunert, P. Polewski, P. Walejko, M. Markiewicz, S. Witkowski, K. Polewski
Tytuł: Glycosidic moiety changes the spectroscopic properties of DL-α-tocopherol in DMSO/water solution and in organic solvents
Źródło: Spectroc. Acta Pt. A-Molec. Biomolec. Spectr. - 2009, vol. 73, iss. 2, s. 301-308, il., bibliogr.
p-ISSN: 1386-1425
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: tocopheryl glycosides ; fluorescence anisotropy ; fluorescence lifetime ; viscosity ; stokes shift
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.566
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/14
Rok: 2008
Autorzy: Radosław Mirski, Dorota Dziurka, Janina Łęcka
Tytuł: Properties of phenol-formaldehyde resin modified with organic acid esters
Źródło: J. Appl. Polym. Sci. - 2008, vol. 107, iss. 5, s. 3358-3366, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-8995
Polskie słowa kluczowe: żywica PF ; modyfikacja ; estry ; lepkość ; spektroskopia w podczerwieni
Angielskie słowa kluczowe: PF resin ; modification ; esters ; viscosity ; infrared spectroscopy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.187
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
11/14
Rok: 2006
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior
Tytuł: Rheological properties of food systems
W: Chemical and functional properties of food components / Ed. by Zdzisław E. Sikorski..
Inf. o wydaniu: 3rd ed.
Adres wydawniczy: Boca Raton : CRC Press, 2006
Szczegóły: s. 209-243, il., bibliogr.
ISBN: 978-0-8493-9675-5
Liczba arkuszy: 2,9
Polskie słowa kluczowe: żywność ; struktura ; reologia ; właściwości lepkosprężyste ; lepkość ; spektrum mechaniczne ; test retardacji ; krzywa płynięcia
Angielskie słowa kluczowe: food ; structure ; rheology ; viscoelastic properties ; viscosity ; mechanical spectrum ; retardation test ; flow curve
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
12/14
Rok: 2004
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Ryszard Rezler, Stefan Poliszko, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Michał Piątek
Tytuł: Starch as a functional addition in meat batters
W: Starch : from starch containig sources to isolation of starches and their applications / Ed. Vladimir P. Yuryev, Piotr Tomasik and Heiz Ruck.
Adres wydawniczy: New York : Nova Science Publishers, 2004
Szczegóły: s. 115-123, il., bibliogr.
ISBN: 1-59454-014-4
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; dodatki funkcjonalne ; skrobia ; sprężystość ; lepkość ; metody badań ; magnetyczny rezonans jądrowy
Angielskie słowa kluczowe: starch ; NMR ; elasticity modulus ; viscosity
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
13/14
Rok: 1995
Autorzy: Stanisław Proszyk, Maria Władyka-Przybylak, Tomasz Krystofiak
Tytuł: Badania właściwości reologicznych ogniochronnej żywicy AFF podczas składowania
Źródło: Rocz. AR Pozn., Chem. Technol. Drew. - 1995, 27/28 (279), s. 147-155, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1797
Angielskie słowa kluczowe: antifire resin ; ageing ; viscosity ; rheological properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/14
Rok: 1990
Autorzy: Stanisław Proszyk, Włodzimierz Prądzyński
Tytuł: On the possibilities of the use of ultrasound for regeneration of aged glue urea-formaldehyde resins
Źródło: Holzforschung. - 1990, vol. 44, iss. 3, s. 173-176, il., bibliogr.
p-ISSN: 0018-3830 e-ISSN: 1437-434X
Angielskie słowa kluczowe: glues ; urea resins ; ageing ; regeneration ; ultrasound ; viscosity ; glue-line strength
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP