logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: VACUUM IMPREGNATION
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Marcin Kidoń, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Karolina Młynarczyk, Katarzyna Pawłowska, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Impact of vacuum impregnation on quality parameters of apple cubes
W: 4th International Conference on Food Chemistry and Technology : November 5-7, 2018, Berlin, Germany.
Adres wydawniczy: [Berlin] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 54
Angielskie słowa kluczowe: vacuum impregnation ; apple ; browning inhibition
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2016
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Porównanie nasączania próżniowego, zanurzania oraz blanszowania jako metod obróbki mało przetworzonych plastrów jabłek
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", 5 lutego 2016 Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolski, 2016
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: przetwarzanie ; nasączanie próżniowe ; blanszowanie ; brązowienie enzymatyczne ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: minimal processing ; vacuum impregnation ; blanching ; enzymatic browning ; apples
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2016
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Comparison of vacuum impergantion, dipping and blanching as treatment method maintaining quality of fresh-cut apple
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 128-145, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: fresh-cut apple ; texture ; microbiology ; vacuum impregnation ; enzymatic browning
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP