logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TURKEYS
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Pawlak, Dawid Jabkowski
Tytuł: Possible impact of Turkey's accession to the EU on food self-sufficiency
W: Agrarian perspectives XXVII. Food Safety - Food Security : Proceedings of the 27th International Scientific Conference, September 19 - 20, 2018 Prague, Czech Republic.
Adres wydawniczy: Prague : Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Economics and Management, 2018
Seria: Agrarian perspectives series, ISSN 1213-7960 (Print) ; ISSN 2464-4781 (Online)
Szczegóły: s. 222-228, bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-213-2890-7
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food self-sufficiency ; food availability ; agri-food products ; the EU ; turkeys
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2018
Autorzy: Artur Jóźwik, Joanna Marchewka, Nina Strzałkowska, Jarosław Olav Horbańczuk, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak, Paulina Lipińska-Palka, Damian Józefiak, Agnieszka Kamińska, Atanas G. Atanasov
Tytuł: The effect of different levels of Cu, Zn and Mn nanoparticles in hen turkey diet on the activity of aminopeptidases
Źródło: Molecules. - 2018, vol. 23, iss. 5, art. 1150, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: nanocząstki ; indyki ; aminopeptydazy
Angielskie słowa kluczowe: nanoparticles ; turkeys ; aminopeptidases ; poultry meat ; nutrition ; supplementation ; lysosomal enzymes
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.098
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2018
Autorzy: Aleksandra Drażbo, Katarzyna Ognik, Anita Zaworska, Karolina Ferenc, Jan Jankowski
Tytuł: The effect of raw and fermented rapeseed cake on the metabolic parameters, immune status, and intestinal morphology of turkeys
Źródło: Poult. Sci. - 2018, vol. 97, no. 11, s. 3910-3920, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0032-5791 e-ISSN: 1525-3171
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed cake ; fermentation ; redox status ; intestinal morphology ; turkeys
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.216
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/7
Rok: 2017
Autorzy: S. Swiatkiewicz, A. Arczewska-Wlosek, D. Jozefiak
Tytuł: The nutrition of poultry as a factor affecting litter quality and foot pad dermatitis - an updated review
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2017, vol. 101, iss. 5, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; turkeys ; nutrition ; litter quality ; foot pad dermatitis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.607
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2016
Autorzy: Hasan Hüseyin-Özbek, Dariusz J. Gwiazdowicz
Tytuł: First record of family Celaenopsidae berlese (Acari: Mesostigmata) from Turkey
Źródło: Erzin. Univ. J. Sci.Technol. - 2016, cilt 9, sayi 2, Spec. Iss. I, s. 107-110, il., bibliogr.
p-ISSN: 1307-9085 e-ISSN: 2149-4584
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Acari ; Mesostigmata ; Celaenopsidae ; Celaenopsis badius ; new record ; turkeys
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/7
Rok: 2015
Autorzy: Z. Zduńczyk, J. Jankowski, S. Kaczmarek, J. Juśkiewicz
Tytuł: Determinants and effects of postileal fermentation in broilers and turkeys. Part 1, Gut microbiota composition and its modulation by feed additives
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 37-48, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: indyki ; kurczęta ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: turkeys ; chickens ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/7
Rok: 2015
Autorzy: Z. Zduńczyk, J. Jankowski, S. Kaczmarek, J. Juśkiewicz
Tytuł: Determinants and effects of postileal fermentation in broilers and turkeys. Part 2, Cereal fibre and SBM substitutes
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 49-58, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: brojlery kurze ; indyki ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; turkeys ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP