logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TURKEY MEAT
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2019
Autorzy: K. Koszela, J. Gawałek, P. Boniecki, S. Kujawa, W. Mueller, Ł. Gierz, K. Przybył, J. Przybył, M. Zaborowicz
Tytuł: Computer Image Analysis in evaluating the quality of dried meat, case study: poultry meat
W: Eleventh International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2019) : 10-13 May, 2019, Guangzhou, China / Ed. Jenq-Neng Hwang, Xudong Jiang.
Adres wydawniczy: Bellingham : SPIE, 2019
Seria: Proceedings of SPIE, ISSN 0277-786X ; vol. 11179
Szczegóły: art. no. 111790A, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 9781510630758
Angielskie słowa kluczowe: artificial neural networks ; computer image analysis ; turkey meat ; texture ; drying
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    DOI:
    2/4
    Rok: 2018
    Autorzy: Artur Jóźwik, Nina Strzałkowska, Joanna Marchewka, Olaf Horbańczuk, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak, Maciej Gogulski, Agnieszka Kamińska, Monika Micalczuk, Małgorzata Łysek-Gładysińska, Atanas G. Atanasov
    Tytuł: The activity of glycosidases in turkey muscles as influenced by the form and level of Cu, Zn, Mn dietary supplementation
    Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2018, vol. 36, no. 3, s. 297-310, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0860-4037
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: glycosidases ; nanoparticles ; nutrition ; supplementation ; turkey meat
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.697
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    3/4
    Rok: 2016
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Zużycie energii w łączonych technikach suszenia mięsa indyka
    Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 12, s. 32-35, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: mięso indyka ; suszenie konwekcyjne ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; zużycie energii
    Angielskie słowa kluczowe: turkey meat ; convection drying ; microwave-vacuum drying ; energy consumption
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    4/4
    Rok: 2006
    Autorzy: Mariusz Sławomir Kubiak
    Tytuł: Charakterystyka składu chemicznego mięsa indyczego pozyskanego podczas separacji miękkiej za pomocą urządzenia Sepamatic 1200ST
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 591-595, bibliogr.
    p-ISSN: 0365-9445
    Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
    Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; separacja miękka ; mięso indycze ; skład chemiczny
    Angielskie słowa kluczowe: turkey meat ; soft separation ; chemical constitution
    Charakt. formalna: PRZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP