logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TROPONIN T
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2016
Autorzy: Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Edward Pospiech
Tytuł: Wpływ procesu poubojowego dojrzewania mięsa wieprzowego na zmiany profilu białek i kruchość
Tytuł równoległy: Impact of post mortem aging of pork on changes in the isoelectric point of the proteins and tenderness
Źródło: Med. Weter. - 2016, vol. 72, nr 7, s. 458-462, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: isoelectric focusing ; troponin T ; proteins of centrifugal drip ; meat tenderness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.161
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2015
Autorzy: Mariola Olkowicz, Iwona Rybakowska, Stefan Chlopicki, Ryszard T. Smolenski
Tytuł: Development and analytical comparison of microflow and nanoflow liquid chromatography/mass spectrometry procedures for quantification of cardiac troponin t in mouse hearts
Źródło: Talanta. - 2015, vol. 131, s. 510-520, il., bibliogr.
p-ISSN: 0039-9140
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: heart ; troponin T ; nanoflow liquid chromatography ; multiple reaction monitoring ; quantitative proteomics ; atherosclerotic mice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.035
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2005
Autorzy: Ewa Iwańska, Edward Pospiech, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Effect of protein changes on pork tenderness
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 63-66, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: tenderness ; pork ; muscle proteins ; titin ; troponin T ; myosin
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2005
Autorzy: Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Marion Lewis-Greaser, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Low molecular weight proteins from centrifugal drip as marker of meat tenderness
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 127-130, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; proteins ; troponin T ; SDS-PAGE
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2005
Autorzy: Milena Szalata, Edward Pospiech, Marion L. Greaser, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak
Tytuł: Titin and troponin T changes in relation to tenderness of meat from pigs of various meatiness
Tytuł równoległy: Przemiany titiny i troponiny T a kruchość mięsa świń o zróżnicowanej mięsności
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2005, vol. 14/55, no. 2, s. 139-144, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pork ; tenderness ; protein degradation ; titin ; troponin T
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2004
Autorzy: Edward Pospiech, Milena Szalata, Riette L. J. M. van Laack, Andrzej A. Sosnicki, Marion L. Greaser
Tytuł: Tenderness and protein changes of pork in relation to pig genotype (RN-) and rate of postmortem glycolysis
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 257-261, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: pork ; meat defects ; tenderness ; troponin T ; titin ; meat quality ; pig genotype
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP