logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TRIACYLGLYCEROL POLYMERS
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Dominik Kmiecik, Monika Fedko, Aleksander Siger, Bartosz Kulczyński
Tytuł: Degradation of tocopherol molecules and its impact on the polymerization of triacylglycerols during heat treatment of oil
Źródło: Molecules. - 2019, vol. 24, iss. 24, art. 4555, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; triacylglycerol polymers ; thermal decomposition of oil ; heat treatment ; pressed and refined oils ; surface area to volume ratio ; size-exclusion chromatography ; HPSEC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.060
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2019
Autorzy: Monika Fedko, Dominik Kmiecik, Aleksander Siger, Oskar Szczepaniak, Sylwia Marszałkiewicz
Tytuł: Charakterystyka olejów zimnotłoczonych przed i po ogrzewaniu w cienkiej warstwie
Tytuł równoległy: Characteristics of cold pressed oils before and after heating in thin layer
W: Oleje jadalne - od surowca do zdrowia konsumenta : Konferencja naukowa, Poznań, 12-13 czerwca 2019, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019
Szczegóły: s. 54-55
Polskie słowa kluczowe: ogrzewanie olejów w cienkiej warstwie ; oleje tłoczone na zimno ; profil kwasów tłuszczowych ; tokoferole ; polimery triacylogliceroli
Angielskie słowa kluczowe: thin-layer heating of oils ; cold pressed oil ; fatty acids profile ; tocopherols ; triacylglycerol polymers
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2017
Autorzy: Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Józef Korczak
Tytuł: The content of anti-nutritional components in frozen fried-potato products
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2017, vol. 85, Part A, s. 275-282, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 lipca 2017].
Polskie słowa kluczowe: degradacja olejów ; polimery triacylogliceroli ; smażenie ; frytki ziemniaczane ; chromatografia wykluczania (HPSEC)
Angielskie słowa kluczowe: oil degradation ; triacylglycerol polymers ; frying ; French fries ; size-exclusion chromatography (HPSEC)
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.129
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP