logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TRANSGLUTAMINASE
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2015
Autorzy: E. Sobieszczuk-Nowicka, A. Zmienko, A. Samelak-Czajka, M. Łuczak, M. Pietrowska-Borek, R. Iorio, S. Del Duca, M. Figlerowicz, J. Legocka
Tytuł: Dark-induced senescence of barley leaves involves activation of plastid transglutaminases
Źródło: Amino Acids. - 2015, vol. 47, iss. 4, s. 825-838, il., bibliogr.
p-ISSN: 0939-4451 e-ISSN: 1438-2199
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 grudnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: chloroplast ; leaf ; Hv-Png1-like gene ; polyamines ; senescence ; transglutaminase
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.196
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/14
Rok: 2015
Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The influence of heating and cooling process on the water binding in transglutaminase-modified chicken protein preparation, assessed using low-field NMR
Źródło: Food Bioprocess Technol. - 2015, vol. 8, iss. 12, s. 2359-2367, il., bibliogr.
p-ISSN: 1935-5130 e-ISSN: 1935-5149
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 grudnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered chicken meat ; myofibril preparation ; transglutaminase ; nuclear magnetic resonance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.574
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/14
Rok: 2014
Autorzy: Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski, Adam Kostecki, Bożena Danyluk
Tytuł: Technologiczna przydatność enzymu transglutaminazy i soli fosforanowej w produkcji kulturowych kiełbas parzonych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 4, s. 315-320, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Polskie słowa kluczowe: wędliny parzone ; transglutaminaza ; fosforany
Angielskie słowa kluczowe: cooked sausage ; transglutaminase ; phosphates
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
4/14
Rok: 2014
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Grzegorz Lesnierowski
Tytuł: Analysis of the effect of heating on rheological attributes of washed mechanically recovered chicken meat modified with transglutaminase
Źródło: J. Food Eng. - 2014, vol. 141, s. 13-19, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 czerwca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; mechanically recovered poultry meat ; myofibril preparation ; transglutaminase ; rheology ; dynamic mechanical analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.771
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/14
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Stefan Poliszko
Tytuł: Effect of enzymatic modification on frozen chicken surimi
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2013, vol. 31, no. 2, s. 203-210, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; texture ; rheological ; NMR ; water activity ; DSC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.741
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/14
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jan Zabielski, Bożena Grześ
Tytuł: Modification of functional quality of raw myofibril preparation obtained from water-washed mechanically recovered chicken meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2013, vol. 236, iss. 3, s. 449-458, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: poultry surimi ; functional properties ; transglutaminase ; modification
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.387
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/14
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Anna Kaczmarek
Tytuł: Effects of transglutaminase modification on tje quality of poultry surimi : Investigations on poultry surimi obtained from mechanically recovered chicken meat
Źródło: Fleischwirtsch. Int. China - 2013, 1, s. 50-54, il., bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; chicken surimi ; transglutaminase ; texture ; quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: CHI
Praca afiliowana przez UP
8/14
Rok: 2012
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Stefan Poliszko
Tytuł: Effect of enzymatic modification on chicken surimi
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2012, vol. 30, no. 5, s. 404-411, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; texture ; rheology ; NMR ; water activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.685
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/14
Rok: 2012
Autorzy: Jerzy Stangierski, Anna Kaczmarek
Tytuł: Effects of transglutaminase modification on the quality of poultry surimi : Investigations on poultry surimi obtained from mechanically recovered chicken meat
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2012, vol. 27, 6, s. 69-73, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; chicken surimi ; transglutaminase ; texture ; quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/14
Rok: 2012
Autorzy: Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski, Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska
Tytuł: Technologiczna przydatność preparatów transglutaminazy w produkcji szynki parzonej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 81, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_81.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu
Polskie słowa kluczowe: transglutaminaza ; szynka parzona ; wyciek termiczny ; siła cięcia ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; cooked ham ; cooking loss ; meat products tenderness ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/14
Rok: 2008
Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Analysis of texture and dynamics of water binding in enzymatically modified myofibrillar preparation obtained from washed mechanically recovered poultry meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 226, iss. 4, s. 857-860, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar preparation ; transglutaminase ; texture ; low field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/14
Rok: 2008
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
Tytuł: Effect of selected substances on the properties of frozen myofibril preparation obtained from mechanically recovered poultry meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 226, iss. 6, s. 1415-1420, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar preparation ; cryoprotectants ; transglutaminase ; functional properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/14
Rok: 2008
Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler, Jacek Kijowski
Tytuł: Enzymatic modification of protein preparation obtained from water-washed mechanically recovered poultry meat
Źródło: Food Hydrocolloids. - 2008, vol. 22, iss. 8, s. 1629-1636, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0268-005X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; poultry surimi ; transglutaminase ; dynamic mechanical analysis ; nuclear magnetic resonance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.511
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/14
Rok: 2007
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jan Zabielski, Jacek Kijowski
Tytuł: Enzymatic modification of selected functional properties of myofibril preparation obtained from mechanically recovered poultry meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2007, vol. 226, iss. 1, s. 233-237, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: myofibril preparation ; transglutaminase ; thiol groups ; functional properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.159
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP