logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TOCOTRIENOLS
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2019
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska, Anna Grygier, Gunārs Lācis
Tytuł: Diversity of oil yield, fatty acids, tocopherols, tocotrienols, and sterols in the seeds of 19 interspecific grapes crosses
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2019, vol. 99, iss. 5, s. 2078-2087, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Vitis spp. ; grape seed oils ; fatty acids ; tocopherols ; tocotrienols ; byproducts
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.422
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2017
Autorzy: Paweł Górnaś, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Inga Mišina, Róża Biegańska-Marecik, Anna Grygier, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Tocopherols, tocotrienols and carotenoids in kernel oils recovered from 15 apricot (Prunus armeniaca L.) genotype
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2017, vol. 94, iss. 5, s. 693-699, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; tocotrienols ; carotenoids ; apricot cernrl oil ; Prunus armeniaca ; genotype ; lipophilic antioxidants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/9
Rok: 2016
Autorzy: Adel G. Abdel-Razek, Minar M. M. Hassanein, Magdalena Rudzińska, Katarzyna Ratusz, Aleksander Siger
Tytuł: Enhancement the stability, quality and functional properties of rapeseed oil by mixing with non-conventional oils
Źródło: Am. J. Food Technol. - 2016, vol. 11, iss. 5, s. 228-233, bibliogr.
p-ISSN: 1557-4571 e-ISSN: 1557-458X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 września 2016].
Angielskie słowa kluczowe: phytonutrients ; tocopherols ; tocotrienols ; phytosterols ; oxidative stability ; quality ; functional properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/9
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Inga Mišina, Arianne Soliven, Gunārs Lācis, Dalija Segliña
Tytuł: Impact of species and variety on concentrations of minor lipophilic bioactive compounds in oils recovered from plum kernels
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2016, 64 (4), s. 898-905, bibliogr.
p-ISSN: 0021-8561 e-ISSN: 1520-5118
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: tokoferole ; tokotrienol ; fitosterole ; skwalen ; olej z pestek śliwek ; produkty uboczne
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; tocotrienols ; phytosterols ; squalene ; plum kernel oil ; by-products
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.154
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/9
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Arianne Soliven
Tytuł: Lipophilic bioactive compounds in the oils recovered from cereal by-products
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2016, vol. 96, iss. 9, s. 3256-3265, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lipca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; tocotrienols ; fatty acids ; phytosterols ; cereal by-products ; bran oils
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.463
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/9
Rok: 2015
Autorzy: Paweł Górnaś, Aleksander Siger
Tytuł: Simplified sample preparation and rapid detection by RP-HPLC/FLD of tocopherols and tocotrienols in margarines: Preliminary screening of plant fats-potential quality markers
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2015, vol. 117, 10, s. 1589-1597, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 października 2015].
Angielskie słowa kluczowe: fats ; margarines ; quality markers ; RP-HPLC/FLD ; tocopherols ; tocotrienols ; vitamin E
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.953
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/9
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Górnas, Aleksander Siger, Jaroslaw Czubinski, Krzysztof Dwiecki, Dalija Seglina, Malgorzata Nogala-Kalucka
Tytuł: An alternative RP-HPLC method for the separation and determination of tocopherol and tocotrienol homologues as butter authenticity markers: A comparative study between two European countries
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2014, vol. 116, 7, s. 895-903, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2014].
Angielskie słowa kluczowe: authentication of butter ; NP-HPLC ; RP-HPLC ; tocopherols ; tocotrienols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.812
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/9
Rok: 2014
Autorzy: Minar M. M. Hassanien, Adel G. Abdel-Razek, Magdalena Rudzińska, Aleksander Siger, Katarzyna Ratusz, Roman Przybylski
Tytuł: Phytochemical contents and oxidative stability of oils from non-traditional sources
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2014, vol. 116, 11, s. 1563-1571, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2014].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; non-traditional oil sources ; oxidative stability ; phytosterols ; tocopherols ; tocotrienols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.812
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/9
Rok: 2012
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Aleksander Siger
Tytuł: Effect of elevated accumulation of iron in ferritin on the antioxidants content in soybean sprouts
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2012, vol. 234, iss. 6, s. 1005-1012, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 marca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: biofortification ; soybean sprouts ; ferritin ; tocopherols ; tocotrienols ; phenolic compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP