logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: THERMAL TREATMENT
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Anna Olejnik, Wojciech Białas, Piotr Kubiak, Aleksander Siger, Marcin Nowicki, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Effect of thermal processing on antioxidant activity and cytotoxicity of waste potato juice
Źródło: Open Life Sci. - 2019, vol. 14, iss. 2, s. 150-157, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2391-5412
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 23 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: thermal treatment ; preservation ; by-product ; glycoalkaloids content ; cancer cell ; industrial wastes valorization
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.504
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Pinkowski, Andrzej Krauss, Magdalena Piernik, Waldemar Szymański
Tytuł: Effect of thermal treatment on the surface roughness of scots pine (Pinus sylvestris L.) wood after plane milling
Źródło: BioResources. [Dokument elektroniczny]. - 2016, 11 (2), s. 5181-5189, il., bibliogr.
https://www.ncsu.edu/bioresources/BioRes_11/BioRes_11_2_5181_Pinkowski_KPS_Effect_Thermal_Treat_Surface_Rough_Scot%20Pine_Plane_Milling_9282.pdf
e-ISSN: 1930-2126
Angielskie słowa kluczowe: thermal treatment ; plane milling ; roughness ; Scots pine ; latewood ; earlywood
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.321
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/9
Rok: 2016
Autorzy: Natalia Tatuśko
Tytuł: Wybrane metody zagospodarowania odpadów ulegających biodegradacji
W: V Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Inżynieria środowiska - młodym okiem" : Książka streszczeń / pod red. Iwony Skoczko, Janiny Piekutin, Szymona Skarżyńskiego.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Białystok : Politechnika Białostocka, 2016
Szczegóły: s. 125
Polskie słowa kluczowe: odpady ulegające biodegradacji ; gospodarka odpadami ; kompostowanie ; termiczne przekształcanie
Angielskie słowa kluczowe: biodegradable waste ; waste management ; composting ; thermal treatment
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2011
Autorzy: Jan Pyrcz, Krzysztof Pietrończyk, Bożena Danyluk, Ryszard Kowalski, Agnieszka Bilska
Tytuł: Wpływ wybranych emulgatorów oraz rodzaju obróbki termicznej na stabilność frakcji lipidowej wędlin podrobowych typu "pasztetowa"
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2011, t. 5, z. 3, art. 19, il., bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_19.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: emulgatory ; wędlina podrobowa typu "pasztetowa" ; obróbka termiczna
Angielskie słowa kluczowe: emulsifiers ; liver pate ; thermal treatment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/9
Rok: 2009
Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Gramza-Michałowska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ wybranych metod ogrzewania oraz zamrażalniczego przechowywania na utlenianie się lipidów w produktach mięsnych z dodatkiem przeciwutleniaczy
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 455-459, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: obróbka termiczna ; utlenianie lipidów ; przeciwutleniacze ; produkty mięsne ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: thermal treatment ; lipid oxidation ; antioxidants ; meat products ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/9
Rok: 2007
Autorzy: Jan Pyrcz, Bożena Danyluk, Ryszard Kowalski
Tytuł: Wpływ rodzaju osłonki i stopnia dogrzania na obraz mikrobiologiczny i zmiany sensoryczne kutrowanej kiełbasy parzonej
Źródło: Med. Weter. - 2007, vol. 63, nr 6, s. 742-745, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna" [Dostęp: 2 marca 2010]
Polskie słowa kluczowe: żywność ; wędliny ; kiełbasy kutrowane parzone ; osłonki naturalne ; osłonki sztuczne ; obróbka termiczna ; zmiany mikrobiologiczne ; zmiany sensoryczne
Angielskie słowa kluczowe: scalded homogenized sausages ; casings ; thermal treatment ; microbial changes ; organoleptic changes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/9
Rok: 2006
Autorzy: Danuta Górecka, Marzanna Hęś, Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Butka, Jacek Anioła, Józef Korczak
Tytuł: Wpływ obróbki termicznej kaszy jęczmiennej na zawartość i skład błonnika pokarmowego
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 587-590, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: kasza jęczmienna ; obróbka termiczna ; gotowanie ; błonnik pokarmowy ; skład frakcyjny
Angielskie słowa kluczowe: barley groats ; thermal treatment ; dietary fiber ; fractional composition
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2006
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ obróbki termicznej potraw z mielonego mięsa wieprzowego na efektywność przeciwutleniającą ekstraktu rozmarynu
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 213-217, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe mielone ; obróbka termiczna ; gotowanie ; pieczenie ; przetwory mięsne ; przeciwutleniacze ; ekstrakt z liści rozmarynu ; efektywność działania
Angielskie słowa kluczowe: rosemary leaf extract ; thermal treatment ; meat products ; lipid oxidation ; thiamine retention ; collagen
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2004
Autorzy: Bartłomiej Mazela, Roman Zakrzewski, Wojciech Grześkowiak, Grzegorz Cofta, Maria Bartkowiak
Tytuł: Resistance of thermally modified wood to basidiomycetes
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2004, vol. 7, iss. 1, art. 3, il., bibliogr., abstr.
http://www.ejpau.media.pl/volume7/issue1/wood/art-03.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Wood Technology.
Angielskie słowa kluczowe: pine wood ; thermal treatment ; hydrothermal treatment ; biological resistance ; mycological test
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP