logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TEXTURE ANALYSIS
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2013
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Joanna Bajerska, Renata Zawirska, Danuta Górecka
Tytuł: White grape pomace as a source of dietary fibre and polyphenols and its effect on physical and nutraceutical characteristics of wheat biscuits
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2013, vol. 93, iss. 2, s. 389-395, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: white grape pomace ; wheat biscuits ; farinograph ; phenolic compounds ; dietary fibre ; texture analysis ; antioxidants ; sensory
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.879
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2011
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Artur Szwengiel, Mariusz Pacyński
Tytuł: Use of grape by-product as a source of dietary fibre and phenolic compounds in sourdough mixed rye bread
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2011, vol. 6, iss. 7, s. 1485-1493, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: dietary fibre ; grape by-products ; phenolic compounds ; sourdough mixed rye bread ; texture analysis ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.259
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2011
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Joanna Bajerska, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Use of white grape pomace as a source of dietary fibre and polyphenols in biscuits
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 103
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: biscuits ; phenolic compounds ; dietary fibre ; sensory analysis ; texture analysis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP