logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TENDERIZATION
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2011
Autorzy: A. Iwanowska, M. Smułka, E. Pospiech
Tytuł: Degradation of glyceraldehyde-3-phosphate dehydrogenase in conditioned beef during 21 days of cold storage
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 67
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; przechowywanie ; chłodnie ; tenderyzacja ; mięsień najdłuższy lędźwi ; GAPDH ; degradacja
Angielskie słowa kluczowe: beef ; GAPDH degradation ; longissimus lumborum ; tenderization
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/2
Rok: 2003
Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński, Karol Borzuta, Milena Szalata, Beata Mikołajczak
Tytuł: Muscle proteins and their changes in the process of meat tenderization
Tytuł równoległy: Białka mięśniowe i ich zmiany w procesie kruszenia mięsa
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2003, vol. 21, suppl. 1, s. 133-151, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Artykuł przedstawiony na konferencji: Effect of genetic and non-genetic factors on carcass and meat quality of pigs, 24-25 April 2003, Siedlce, Poland.
Angielskie słowa kluczowe: meat tenderness ; proteins ; tenderization
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP