logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TEMPEH
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2014
Autorzy: Maciej Kuligowski, Agnieszka Gorzan, Iwona Jasińska-Kuligowska, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena wpływy obróbki hydrotermicznej i czasu fermentacji na zawartość polifenoli i właściwości antyoksydacyjne produktów tempeh
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2014, z. 577, s. 73-82, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostep: 3 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: tempeh ; fermentacja ; fasola ; właściwości antyoksydacyjne ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: tempeh ; fermentation ; bean ; antioxidative properties ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2013
Autorzy: Henryk Jeleń, Małgorzata Majcher, Alexandra Ginja, Maciej Kuligowski
Tytuł: Determination of compounds responsible for tempeh aroma
Źródło: Food Chem. - 2013, vol. 141, iss. 1, s. 459-465, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2014].
Angielskie słowa kluczowe: tempeh ; AEDA ; aroma analysis ; flavour ; gas chromatography-olfactometry GC-O ; odour activity values OAV ; gas chromatography/mass spectrometry ; GC/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.259
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2013
Autorzy: Maciej Kuligowski, Iwona Jasińska-Kuligowska, Jacek Nowak
Tytuł: Evaluation of bean and soy tempeh influence on intestinal bacteria and estimation of antibacterial properties of bean tempeh
Źródło: Pol. J. Microbiol. - 2013, vol. 62, no. 2, s. 189-194, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-1331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2014].
Angielskie słowa kluczowe: tempeh ; human intestine microflora ; digestion ; antibacterial activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.871
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2007
Autorzy: Maciej Kuligowski, Jacek Nowak
Tytuł: Możliwości modelowania cech funkcjonalnych żywności wytworzonej z nasion roślin strączkowych poprzez zastosowanie fermentacji typu tempeh
Źródło: Biotechnologia. - 2007, 4 (79), s. 113-124, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; rośliny strączkowe ; nasiona ; fermentacja ; tempeh ; właściwości funkcjonalne
Angielskie słowa kluczowe: tempeh ; microorganisms ; legumes ; functional properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP