logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SWEETENERS
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Kidoń, Lu Wang, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Chokeberry anthocyanin stability during heating
W: 4th North and East European Congress on Food : 10-13 September 2017, Kaunas, Lithuania, Abstract book.
Adres wydawniczy: Kaunas : Department of Food Science and Technology, Kaunas University of Technology, 2017
Szczegóły: s. 77
ISBN: 978-609-02-1373-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Liczba znaków: 1191
Liczba arkuszy: 0,03
Polskie słowa kluczowe: aronia ; antocyjany ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; anthocyanin ; sweeteners ; colour ; degradation kinetics
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Małgorzata Kobus-Moryson, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Directions on the use of stevia leaves (Stevia rebauidana) as an additive in food products
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (1), s. 5-14, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: stewia ; Stevia rebaudiana ; zdrowie człowieka ; stewiozyd ; rebaudiozyd ; substancje słodzące
Angielskie słowa kluczowe: stevia ; Stevia rebaudiana ; health effect ; stevioside ; rebaudioside ; sweeteners
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2015
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Charakterystyka żywieniowa stewii - aktualny stan wiedzy
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2015, t. 48, nr 1, s. 11-18, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: stewia ; stewiozyd ; glikozydy stewiolowe ; substancje słodzące ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: stevia ; stevioside ; steviol glycosides ; sweeteners ; health promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2013
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka
Tytuł: Otyłość i nadwaga. Cz. 2, Produkty o obniżonej wartości energetycznej
Źródło: Przem. Spoż. - 2013, t. 67, 1, s. 8-11
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: zamienniki cukru ; zamienniki tłuszczu ; żywność niskoenergetyczna
Angielskie słowa kluczowe: sweeteners ; fat replacers ; low energy food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2010
Autorzy: Julita Reguła, Monika Kowalewska
Tytuł: Zawartość aspartamu, acesulfamu K i sacharyny w produktach spożywanych przez osoby otyłe i chore na cukrzycę
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 5, art. 67, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_67.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: słodziki ; aspartam ; acesulfam K ; sacharyna ; otyłość ; cukrzyca ; produkty spożywcze
Angielskie słowa kluczowe: sweeteners ; aspartame ; acesulphame-K ; saccharine ; obesity ; diabetes ; food products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP