logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STUDENTS
Liczba odnalezionych rekordów: 25



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/25
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Etnocentryzm w zachowaniu studentów wobec artykułów żywnościowych
Źródło: Hand. Wewn. - 2018, nr 2 (373), s. 200-212, il., bibliogr., streszcz., abstr., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: etnocentryzm ; artykuły spożywcze ; studenci ; produkty krajowe ; produkty zagraniczne
Angielskie słowa kluczowe: ethnocentrism ; groceries ; students ; domestic products ; foreign products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/25
Rok: 2018
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: Przedsiębiorczość studentów poznańskich uczelni
Źródło: Intercathedra. - 2018, no. 2 (35), s. 163-170, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1640-3622 e-ISSN: 2545-2045
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: przedsiębiorczość ; postawy ; studenci ; działalność gospodarcza
Angielskie słowa kluczowe: entrepreneurship ; attitudes ; students ; business activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/25
Rok: 2018
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Justyna Piechocka
Tytuł: Szacunkowa charakterystyka spożycia produktów będących źródłem tiaminy wśród studentów poznańskich uczelni
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2018, t. 99, nr 1, s. 27-31, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: tiamina ; witaminy ; studenci ; kobiety ; mężczyźni
Angielskie słowa kluczowe: thiamine ; vitamins ; students ; women ; men
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/25
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz
Tytuł: Ocena jakości diety studentów w zależności od ich płci i wiedzy żywieniowej
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 474-478, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: jakość diety ; studenci ; płeć ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: diet quality ; students ; nutritional knowledge ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/25
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Łagowska
Tytuł: Assessment of dietary behaviour of young women particularly vulnerable to eating disorders
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2016, vol. 19, iss. 1, art. 9, bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume19/issue1/art-09.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Angielskie słowa kluczowe: dietary behaviour ; ballet dancers ; students ; female athletes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/25
Rok: 2016
Autorzy: Krzysztof Wołodkiewicz
Tytuł: A student group in the light of knowledge concerning small social groups
Źródło: Intercathedra. - 2016, no. 32/4, s. 97-100, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: social group ; small group ; students ; interactions ; communication networks ; group dynamics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/25
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz, Paweł Durczewski, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska
Tytuł: Ocena częstotliwości spożycia produktów spożywczych przez studentów zależnie od ich płci
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2016, t. 97, nr 3, s. 251-254, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: częstotliwość spożycia ; produkty spożywcze ; studenci ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: frequency of consumption ; food products ; students ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/25
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz, Grzegorz Galiński, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska, Paweł Durczewski
Tytuł: Ocena częstotliwości spożycia produktów spożywczych przez studentów zależnie od ich wiedzy żywieniowej
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2016, t. 97, nr 4, s. 348-351, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; częstotliwość spożycia ; studenci ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: consumption frequency ; food products ; students ; nutritional knowledge
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/25
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Zaborowicz, Jolanta Czarnocińska, Grzegorz Galiński, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska, Paweł Durczewski
Tytuł: Evaluation of selected dietary behaviours of students according to gender and nutritional knowledge
Źródło: Rocz. PZH. - 2016, t. 67, nr 1, s. 45-50, bibliogr.
p-ISSN: 0035-7715
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: zachowania żywieniowe ; studenci ; wiedza żywieniowa ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: dietary behaviours ; students ; nutritional knowledge ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/25
Rok: 2016
Autorzy: G. Galiński, J. Czarnocińska, K. Zaborowicz
Tytuł: Ocena jakości diety studentów w zależności od ich płci i wiedzy żywieniowej
W: XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Jakość zdrowotna żywności i żywienia" : Warszawa - Józefów, 12-13 września 2016 r., Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów / Red. nauk. Andrzej Tokarz.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny XXV Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego, 2016
Szczegóły: s. 147-148
Polskie słowa kluczowe: studenci ; płeć ; jakość diety ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: students ; gender ; diet quality ; nutritional knowledge
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/25
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wybranych czynników społeczno-demograficznych i ekonomicznych na preferencje i zachowania studentów na rynku produktów mleczarskich
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 4 (38), s. 675-684, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: mleko ; przetwory mleczne ; studenci ; preferencje konsumenckie ; płeć ; miejsce pochodzenia ; sytuacja materialna
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; students ; preferences ; sex ; place of origin ; financial situation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/25
Rok: 2015
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marta Bykowska, Marek Stanisz, Piotr Ślósarz
Tytuł: Students' sensory assessment of lamb meat taking into account selected consumer considerations
Tytuł równoległy: Ocena sensoryczna mięsa jagnięcego przez studentów z uwzględnieniem wybranych uwarunkowań konsumenckich
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2015, t. 11, nr 2, s. 103-112, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso jagnięce ; studenci ; preferencje żywieniowe ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; consumer acceptance ; students ; food preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/25
Rok: 2014
Autorzy: Krzysztof Wołodkiewicz
Tytuł: The teacher and students in terms of the interaction approach.
Tytuł równoległy: Nauczyciel i studenci w ujęciu interakcyjnym
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2014, 4 (34), s. 225-231, bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 sierpnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: komunikacja społeczna ; interakcja ; studenci ; nauczyciel ; edukacja
Angielskie słowa kluczowe: social communication ; interaction ; students ; teacher ; education
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/25
Rok: 2014
Autorzy: Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Marta Rybicka, Józef Korczak
Tytuł: Spożycie smażonych produktów ziemniaczanych przez studentów zamieszkałych w domach rodzinnych i akademikach
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2014, t. 95, nr 1, s. 203-207, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: frytki ziemniaczane ; czipsy ziemniaczane ; spożycie ; studenci
Angielskie słowa kluczowe: French fries ; potato chips ; consumption ; students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/25
Rok: 2014
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Preferencje i zachowania studentów na rynku mleka i produktów mlecznych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2014, t. 16, z. 6, s. 175-181, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: mleko ; produkty mleczne ; studenci ; preferencje ; zachowania
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; students ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
16/25
Rok: 2013
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Preferencje i zachowania zakupowe studentów na rynku piwa
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 3 (29), s. 29-39, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: piwo ; studenci ; preferencje ; zachowania
Angielskie słowa kluczowe: beer ; students ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL, 0
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/25
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Flaczyk, Agnieszka Charzyńska, Monika Przeor, Józef Korczak
Tytuł: Akceptacja produktów żywnościowych na podstawie informacji na opakowaniach w zależności od wieku, wiedzy żywieniowej i płci konsumentów
Źródło: Nauki Inż. Technol. - 2013, nr 4 (11), s. 20-38, il., bibliogr.
p-ISSN: 2080-5985
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: akceptacja konsumencka ; informacja żywieniowa ; studenci ; osoby starsze
Angielskie słowa kluczowe: consumer acceptance ; nutritional information ; students ; elderly
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/25
Rok: 2013
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Halina Staniek, Ada Chmielewska
Tytuł: Ocena powszechności spożycia suplementów diety w wybranych grupach studentów
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 3, s. 622-625, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: suplementy diety ; spożycie ; studenci
Angielskie słowa kluczowe: dietary supplements ; intake ; students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/25
Rok: 2013
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wieku i płci na zachowania studentów na rynku piwa
Tytuł równoległy: Influence of age and gender on the students behavior on the beer market
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 2, s. 118-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; piwo ; studenci ; płeć ; wiek ; preferencje żywieniowe ; zachowanie człowieka
Angielskie słowa kluczowe: beer market ; students ; sex ; age ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
20/25
Rok: 2011
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Andrzej K. Hyżyk, Stanisław Dyba, Karolina Skwarek
Tytuł: Ocena poziomu wiedzy na temat dodatków do żywności oraz ich spożycia w wybranych grupach studentów
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 3, s. 404-408, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: substancje dodatkowe do żywności ; wiedza ; spożycie ; studenci
Angielskie słowa kluczowe: food additives ; knowledge ; dietary intake ; students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/25
Rok: 2010
Autorzy: Aleksandra Nowak
Tytuł: Sprawność fizyczna studentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
W: Aktywność przez całe życie. Zdrowie i sprawność studentów pod kontrolą / Red. Zbigniew Barabasz, Emilian Zadarko.
Adres wydawniczy: Krosno : Wydawnictwo Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej, 2010
Szczegóły: s.117-134, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-89295-59-8
Polskie słowa kluczowe: studenci ; testy ; sprawność fizyczna
Angielskie słowa kluczowe: students ; test ; physical fitness
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/25
Rok: 2009
Autorzy: Aleksandra Nowak
Tytuł: Aktywność fizyczna studentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
W: Akademicka kultura fizyczna na przełomie stuleci. Tom 3, Sprawność fizyczna / Red. Emilian Zadarko, Zbigniew Barabasz.
Adres wydawniczy: Rzeszów : Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2009
Szczegóły: s. 109-120, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-916434-9-5
Polskie słowa kluczowe: studenci ; aktywność fizyczna ; badania ankietowe
Angielskie słowa kluczowe: students ; physical activity ; questionnaire research
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/25
Rok: 2006
Autorzy: Ewa Flaczyk, Joanna Kobus, Józef Korczak
Tytuł: Assessment of consumption of "light" food by students
Tytuł równoległy: Ocena spożycia żywności typu "light" przez młodzież studencką
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2006, 5 (1), s. 173-181, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność typu "light" ; spożycie ; otyłość ; studenci
Angielskie słowa kluczowe: "light" food ; consumption ; obesity ; students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/25
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska
Tytuł: Ocena postaw żywieniowych Polaków w zakresie spożycia mleka i produktów mlecznych
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 384-388, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie dorośli ; młodzież ; studenci ; preferencje żywieniowe ; mleko ; produkty mleczne ; częstość spożycia
Angielskie słowa kluczowe: preferences ; frequency of intake ; milk ; dairy products ; adolescent ; students ; adult
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/25
Rok: 2004
Autorzy: Joanna Bajerska-Jarzębowska, Jan Jeszka, Magdalena Człapka-Matyasik, Małgorzata Zielke
Tytuł: Sposób żywienia, parametry antropometryczne stanu odżywienia i wydolność fizyczna wybranej grupy studentów
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2004, R. 11, nr 3 (40) supl., s. 9-17, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: studenci ; sposób żywienia ; parametry antropometryczne ; stan odżywienia ; wydolność fizyczna
Angielskie słowa kluczowe: students ; physical performance ; nutritional status ; nutritional habits ; body composition
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP