logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STORAGE
Liczba odnalezionych rekordów: 52



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/52
Rok: 2019
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Anna Przybylska-Balcerek, Danuta Kurasiak-Popowska, Bernadetta Ryńska, Agnieszka Bilska
Tytuł: Określenie wpływu zanieczyszczenia ziarna pszenicy grzybami mikroskopowymi oraz ich metabolitami na jakość produktów jego przerobu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2019, t. 13, z. 1, s. 43-55, il., bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/tom13/zeszyt1/art_5.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: chleb ; ergosterol ; grzyby mikroskopowe ; mąka ; przechowywanie ; trichoteceny
Angielskie słowa kluczowe: bread ; ergosterol ; microscopic fungi ; flour ; storage ; trichothecenes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/52
Rok: 2018
Autorzy: Aleksander Siger, Marzena Gawrysiak-Witulska, Jolanta Wawrzyniak
Tytuł: Changes in contents of phenolic compounds (sinapic acid derivatives) in seeds of Brassica napus L. under adverse storage conditions
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2018, 17 (4), s. 367-375, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; sinapic acid ; phenolic compounds ; storage ; postharvest
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    3/52
    Rok: 2017
    Autorzy: A. M. Kaczmarek, M. Muzolf-Panek, M. Rudzińska, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska
    Tytuł: The effect of plant extracts on pork quality during storage
    Źródło: Ital. J. Food Sci. - 2017, vol. 29, no. 4, s. 644-656, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1120-1770
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 grudnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: antimicrobial effect ; antioxidant effect ; plant extracts ; meat ; storage
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.615
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    4/52
    Rok: 2017
    Autorzy: Arkadiusz Tomczak, Tomasz Jelonek, Norbert Leszczyński, Robert Korzeniewicz
    Tytuł: Naturalne suszenie surowca drzewnego w miejscu pozyskania
    Źródło: Sylwan. - 2017, R. 161, nr 11, s. 898-908, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0039-7660
    Angielskie słowa kluczowe: biomass ; energy wood ; industrial wood ; storage ; moisture content
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.623
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    5/52
    Rok: 2017
    Autorzy: Magdalena Rudzińska, Paulina Wojciechowska, Ying Qian, Aleksander Siger
    Tytuł: Wpływ przechowywania na zawartość związków bioaktywnych i stabilność oksydacyjną niekonwencjonalnych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
    Tytuł równoległy: The effect of storage on the content of bioactive compounds and oxidative stability of unconventional cold-pressed oils
    W: XXV Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa Postępy w technologii tłuszczów roślinnych : Rynia n. Zalewem Zegrzyńskim, 31maja - 02 czerwca 2017.
    Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2017
    Szczegóły: s. 29-30
    Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; związki bioaktywne ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: cold pressed oil ; bioactive compounds ; storage
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL, ENG
    Praca afiliowana przez UP
    6/52
    Rok: 2016
    Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Jolanta Wawrzyniak, Robert Rusinek
    Tytuł: Wpływ wilgotności nasion rzepaku i temperatury przechowywania na zmiany ich jakości technologicznej
    Źródło: Acta Agrophys. - 2016, vol. 23, 4, s. 557-568, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1234-4125
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2017].
    Polskie słowa kluczowe: rzepak ; olej ; przechowywanie ; jakość ; liczba kwasowa
    Angielskie słowa kluczowe: rape ; oil ; storage ; quality ; acid value
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 14.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    7/52
    Rok: 2016
    Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Aleksander Siger, Robert Rusinek
    Tytuł: Degradation of tocopherols during rapeseed storage in simulated conditions of industrial silos
    Źródło: Int. Agrophys. - 2016, vol. 30, no. 1, s. 39-45, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0236-8722
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; postharvest ; storage ; tocopherols
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.967
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    8/52
    Rok: 2016
    Autorzy: Kamil Kozłowski, Jacek Dach, Wojciech Czekała, Andrzej Lewicki
    Tytuł: Influence of maize silage storage conditions on biogas efficiency
    Tytuł równoległy: Wpływ warunków przechowywania kiszonki z kukurydzy na jej wydajność biogazową
    Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2016, vol. 61, 3, s. 240-243, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1642-686X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 października 2016].
    Polskie słowa kluczowe: kiszonka z kukurydzy ; przechowywanie ; fermentacja metanowa ; biogaz
    Angielskie słowa kluczowe: maize silage ; storage ; methane fermentation ; biogas
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    9/52
    Rok: 2016
    Autorzy: Alina Kałużewicz, Jolanta Lisiecka, Monika Gąsecka, Agnieszka Waśkiewicz, Włodzimierz Krzesiński, Tomasz Spiżewski, Barbara Frąszczak
    Tytuł: Changes in composition of phenolic compounds and tocopherols in broccoli heads during short-term storage
    Tytuł równoległy: Zmiany składu fenoli i tokoferoli w różach brokułu w trakcie krótkotrwałego przechowywania
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2016, R. 23, nr 3 (106), s. 127-139, bibliogr.
    p-ISSN: 2451-0769 e-ISSN: 2451-0777
    Uwagi: Od numeru 2 (105) 2016 zmiana ISSN [poprzedni ISSN 1425-6959]. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2016].
    Polskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; HPLC ; fenole ; tokoferole ; przechowywanie ; temperatura
    Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; HPLC ; phenolics ; tocopherols ; storage ; temperature
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    10/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Magdalena Rudzińska, Agnieszka Makowska
    Tytuł: The effect of storage on physicochemical properties of spray-dried milk, egg and milk-egg mixture
    Tytuł równoległy: Wpływ przechowywania na cechy fizykochemiczne mleka, jaj i mieszanki mleczno-jajowej w proszku
    Źródło: Acta Agrophys. - 2015, vol. 22, 1, s. 17-26, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1234-4125
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 czerwca 2015].
    Polskie słowa kluczowe: koncentraty w proszku ; mleko w proszku ; jaja w proszku ; mieszanka mleczno-jajowa ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: powdered food ; milk-egg mixture ; storage
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 14.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    11/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Jolanta Wawrzyniak, Kinga Stuper, Robert Rusinek
    Tytuł: Kinetyka zmian zawartości ergosterolu podczas przechowywania nasion rzepaku
    Źródło: Acta Agrophys. - 2015, vol. 22, 1, s. 27-37, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1234-4125
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 lipca 2015].
    Polskie słowa kluczowe: rzepak ; przechowywanie ; ergosterol ; skażenie mikrobiologiczne
    Angielskie słowa kluczowe: rape ; storage ; ergosterol ; microbial contamination
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 14.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    12/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Natalia Mioduszewska, Jacek Przybył, Dawid Wojcieszak, Mariusz Adamski, Jacek Dach, Maciej Zaborowicz, Tomasz Wojciechowski
    Tytuł: Wykorzystanie buraków cukrowych do produkcji biogazu z uwzględnieniem sposobu i okresu przechowywania
    W: Aktualne problemy inżynierii biosystemów / Pod red. Mariana Lipińskiego i Jacka Przybyła.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2015
    Szczegóły: s. 284-292, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-7160-778-3
    Polskie słowa kluczowe: burak cukrowy ; przechowywanie ; biogaz ; wydajność metanowa
    Angielskie słowa kluczowe: sugar beet ; storage ; biogas ; methane efficiency
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    13/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Anna Michalska, Grzegorz Łysiak
    Tytuł: Bioactive compounds of blueberries : post-harvest factors influencing the nutritional value of products
    Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2015, vol. 16, iss. 8, s. 18642-18663, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 marca 2018].
    Polskie słowa kluczowe: antyoksydanty ; suszenie ; dojrzałość owoców ; polifenole ; przetwórstwo owoców ; jakość ; przechowywanie ; Vaccinium
    Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; drying ; maturity ; polyphenols processing ; quality ; storage ; Vaccinium
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.257
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    14/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Magdalena Rudzińska
    Tytuł: Effects of storage on lipid oxidation in milk and egg mixed powder
    Źródło: J. Food Nutr. Res. - 2015, vol. 54, no. 1, s. 31-40, bibliogr.
    p-ISSN: 1336-8672 e-ISSN: 1338-4260
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 sierpnia 2015].
    Angielskie słowa kluczowe: milk powder ; egg mix powder ; storage ; lipid oxidation ; oxycholesterols
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.676
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    15/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Alina Kałużewicz, Jolanta Lisiecka, Tomasz Spiżewski, Włodzimierz Krzesiński, Barbara Frąszczak, Anna Zaworska
    Tytuł: Changes of the colour, total sugar content and respiration rate of broccoli heads during short-term storage
    Tytuł równoległy: Zmiany barwy, ogólnej zawartości cukrów i tempa oddychania róż brokułu w czasie krótkotrwałego przechowywania
    Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 4, art. 56, il., bibliogr.
    http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_56.pdf
    p-ISSN: 1897-7820
    Uwagi: Dział: Ogrodnictwo.
    Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; storage ; hue value ; respiration rate ; sugars
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    16/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Marcin Zadworny, M. Luke McCormack, Katarzyna Rawlik, Andrzej M. Jagodziński
    Tytuł: Seasonal variation in chemistry, but not morphology, in roots of Quercus robur growing in different soil types
    Źródło: Tree Physiol. - 2015, vol. 35, iss. 6, s. 644-652, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0829-318X
    Angielskie słowa kluczowe: nitrogen reserve ; oak forest ; root order diversity ; seasonal variation ; storage
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.587
    Punktacja MNiSW: 50.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    17/52
    Rok: 2014
    Autorzy: J. Wawrzyniak, A. Waśkiewicz
    Tytuł: Ochratoxin A and citrinin production by Penicillium verrucosum on cereal solid substrates
    Źródło: Food Addit. Contam. Part A. - 2014, vol. 31, no. 1, s. 139-148, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1944-0049 e-ISSN: 1944-0057
    Polskie słowa kluczowe: zboża ; cytrynian ; ergosterol ; grzyby ; ziarno ; wzrost grzybów ; mikotoksyny ; ochratoksyna A ; Penicillium verrucosum
    Angielskie słowa kluczowe: cereal ; citrnin ; ergosterol ; fungi ; grain ; fungal growth ; mycotoxins ; ochratoxin A ; Penicillium verrucosum ; storage
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.802
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    18/52
    Rok: 2014
    Autorzy: Magdalena Rudzińska, Roman Przybylski, Erwin Wąsowicz
    Tytuł: Degradation of phytosterols during storage of enriched margarines
    Źródło: Food Chem. - 2014, vol. 142, 1 January, s. 294-298, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0308-8146
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 kwietnia 2014].
    Polskie słowa kluczowe: utlenianie ; margaryna ; fitosterole
    Angielskie słowa kluczowe: oxidation ; margarines ; phytosterol ; storage ; gas chromatography
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.391
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    19/52
    Rok: 2014
    Autorzy: M. Gawrysiak-Witulska, J. Wawrzyniak
    Tytuł: Effect of rapeseed storage conditions on increase in free fatty acid contents
    W: Proceedings of the 6th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 26-27 June 2014.
    Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
    Szczegóły: s. 56
    ISBN: 978-83-7717-183-7
    Polskie słowa kluczowe: liczba kwasowa ; wilgotność ; rzepak ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: fat acidity value ; moisture content ; rapeseed ; storage
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    20/52
    Rok: 2014
    Autorzy: Wojciech Wesoły, Marta Hajdasz
    Tytuł: Przechowywanie sadzonek sosny zwyczajnej (Pinus sylvestris L.) przez zimę w różnych warunkach
    Źródło: Zarz. Ochr. Przyr. Lasach. - 2014, t. 8, s. 238-245, il., bibliogr.
    p-ISSN: 2081-1438
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2017].
    Polskie słowa kluczowe: sosna zwyczajna ; przechowywanie ; zima ; admintacja
    Angielskie słowa kluczowe: Scots pine ; storage ; winter ; admittance
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    21/52
    Rok: 2014
    Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak
    Tytuł: Wpływ wybranych produktów tłuszczowych na stabilność chlorowodorku tiaminy
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 6 (97), s. 150-158, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 września 2015].
    Polskie słowa kluczowe: stabilność chlorowodorku tiaminy ; produkty tłuszczowe ; przechowywanie ; liczba nadtlenkowa ; liczba anizydynowa
    Angielskie słowa kluczowe: stability of thiamine hydrochloride ; fat products ; storage ; peroxide value ; anisidine value
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    22/52
    Rok: 2013
    Autorzy: R. Rusinek, J. Wawrzyniak, M. Gawrysiak-Witulska, A. Kasprzycka
    Tytuł: Influence of temperature moisture content and pressure on microbiological quality of rapeseed stored at anaerobic conditions
    W: 10th International Conference on Agrophysics (ICA2013) : 70th anniversary of Prof. Ryszard Walczak's birthday 5th-7th June 2013 Lublin, Book of abstract / [Ed. Cezary Sławiński].
    Adres wydawniczy: Lublin : Institute of Agrophysics Polish Academy of Sciences, 2013
    Szczegóły: s. 110
    ISBN: 978-83-89969-09-5
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2016].
    Polskie słowa kluczowe: rzepak ; wilgotność ; przechowywanie ; rozwój grzybni ; warunki beztlenowe ; jakość mikrobiologiczna
    Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; moisture content ; storage ; mould ; fungi ; anaerobic condition ; microbiological quality
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    23/52
    Rok: 2013
    Autorzy: Damian Mordas, Roman Wojtkowiak, Marian Wiśniewski, Krzysztof Zembrowski
    Tytuł: Changes in temperature during seedling storage in styrofoam multipots kept on shelves in outdoor containers under different cover materials
    Tytuł równoległy: Zmiany temperatury podczas przechowywania sadzonek w wielodoniczkach styropianowych w kontenerach osłoniętych różnymi materiałami wystawionymi na wolnym powietrzu
    Źródło: Acta Sci. Pol., Silv. Colendar. Rat. Ind. Lignar. - 2013, 12 (2), s. 23-33, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-0722
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 listopada 2016].
    Polskie słowa kluczowe: agrotkanina ; daglezja ; opończa ; przechowywanie ; sadzonki ; regały ; transport ; temperatura
    Angielskie słowa kluczowe: agrotextile ; Douglas fir ; canvas cover ; storage ; seedlings ; frame ; transport ; temperature
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 7.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    24/52
    Rok: 2013
    Autorzy: J. Wawrzyniak, A. Waśkiewicz
    Tytuł: Fungal growth and production of ochratoxin a and citrinin by Penicillium viridicatum on various cereal substrates at different temperature conditions
    W: Global Mycotoxin Reduction Strategies : ISM - MycoRed International Conference Europe 2013, 27-31 May 2013, Martina Franca, Apulia, Italy, Book of abstracts.
    Adres wydawniczy: [Martina Franca] : [b. w.], 2013
    Szczegóły: s. 192
    Polskie słowa kluczowe: zboża ; cytrynina ; ergosterol ; grzyby strzępkowe ; ziarno ; wzrost grzybów ; mikotoksyny ; ochratoksyna A ; Penicillium verrucosum ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: cereal ; citrinin ; ergosterol ; fungi ; grain ; fungal growth ; mycotoxins ; ochratoxin A ; Penicillium verrucosum ; storage
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    25/52
    Rok: 2013
    Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki, Marzena Gawrysiak-Witulska
    Tytuł: Kinetics of mould growth in the stored barley ecosystem contaminated with Aspergillus westerdijkiae, Penicillium viridicatum and Fusarium poae at 23-30 degrees Celsius
    Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2013, vol. 93, iss. 4, s. 895-901, il., bibliogr.
    e-ISSN: 1097-0010
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 grudnia 2013].
    Angielskie słowa kluczowe: barley ; grain ; mould growth ; kinetics ; water activity ; storage
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.879
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    26/52
    Rok: 2013
    Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Józef Korczak
    Tytuł: Wpływ wybranych warunków przechowywania na zawartość witaminy C w owocach róży pomarszczonej Rosa rugosa
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 869-872, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1895-4316
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: owoce róży pomarszczonej ; kwas askorbinowy ; mrożenie ; suszenie ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: fruits Rosa rugosa ; ascorbic acid ; freezing ; drying ; storage
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 7.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    27/52
    Rok: 2013
    Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Józef Korczak
    Tytuł: Storage conditions influence on wrinkled rose fruits (Rosa rugosa) antioxidative activity
    Tytuł równoległy: Wpływ wybranych warunków przechowywania na aktywność przeciwutleniającą owoców róży pomarszczonej (Rosa rugosa)
    W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
    Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
    Szczegóły: s. 144-145
    Polskie słowa kluczowe: róża pomarszczona ; Rosa rugosa ; związki bioaktywne ; przechowywanie ; aktywność przeciwutleniająca
    Angielskie słowa kluczowe: wrinkled rose fruits ; Rosa rugosa ; bioactive compounds ; storage ; antioxidant activity
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG, POL
    Praca afiliowana przez UP
    28/52
    Rok: 2012
    Autorzy: A. Kałużewicz, A. Gliszczyńska-Świgło, I. Klimczak, J. Lisiecka, B. Tyrakowska, M. Knaflewski
    Tytuł: The influence of short-term storage on the content of flavonoids and vitamin C in broccoli
    Źródło: Eur. J. Hortic. Sci. - 2012, vol. 77, iss. 3, s. 137-143, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1611-4426 e-ISSN: 1611-4434
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 stycznia 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; Brassica oleracea var. italica ; storage
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.381
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    29/52
    Rok: 2012
    Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
    Tytuł: Wpływ dostępności tlenu i światła na stabilność antocyjanów w modelowych napojach aroniowych
    Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 35, il, bibliogr., streszcz., abstr.
    http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_35.pdf
    p-ISSN: 1897-7820
    Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
    Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; stabilność ; aronia ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; stability ; chokeberry ; storage
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    30/52
    Rok: 2012
    Autorzy: Katarzyna Panasiewicz, Agnieszka Faligowska, Grażyna Szymańska
    Tytuł: Ocena wartości siewnej i wigoru zaprawionego ziarna pszenżyta ozimego i żyta w zależności od odmiany i okresu jego przechowywania
    Źródło: Prog. Plant Prot. - 2012, vol. 52, no. 3, s. 651-656, bibliogr.
    p-ISSN: 1427-4337
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 5 sierpnia 2013].
    Polskie słowa kluczowe: zaprawy nasienne ; zboża ; zdolność kiełkowania ; wigor ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: seed dressings ; cereal ; germination capacity ; vigour ; storage
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    31/52
    Rok: 2011
    Autorzy: M. Gawrysiak-Witulska, M. Rudzinska, J. Wawrzyniak, E. Wasowicz
    Tytuł: Degradation of phytosterols during inappropriate rapeseed storage
    W: 13th International Rapeseed Congress : International Consultative Research Group on Rapessed, June 05-09, 2011, Prague Congress Centre, Czech Republic, Abstract book.
    Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2011]
    Szczegóły: s. 518
    Angielskie słowa kluczowe: rape seeds ; storage ; phytosterols ; drying
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    32/52
    Rok: 2011
    Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Aleksander Siger, Jolanta Wawrzyniak, Małgorzata Nogala-Kałucka
    Tytuł: Wpływ warunków przechowywania (wilgotności i temperatury) nasion rzepaku na szybkość degradacji tokoferoli
    Źródło: Acta Agrophys. - 2011, vol. 18, 1 (192), s. 55-65, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1234-4125
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2016].
    Polskie słowa kluczowe: rzepak ; przechowywanie ; tokoferole ; szybkość degradacji
    Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; storage ; tocopherol degradation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    33/52
    Rok: 2011
    Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Aleksander Siger, Jolanta Wawrzyniak, Malgorzata Nogala-Kalucka
    Tytuł: Changes in tocochromanol content in seeds of Brassica napus L. during adverse conditions of storage
    Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2011, vol. 88, iss. 9, s. 1379-1385, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2016].
    Polskie słowa kluczowe: tokochromanole ; rzepak ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: tocochromanols ; rapeseed ; storage
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.773
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    34/52
    Rok: 2010
    Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Grzegorz Łysiak
    Tytuł: Effect of storage time on contents of polyphenolic compounds in selected cultivars of plum (Prunus domestica L.)
    Tytuł równoległy: Wpływ czasu przechowywania na zawartość związków polifenolowych w wybranych odmianach śliwek (Prunus domestica L.)
    Źródło: Ecol. Chem. Eng. A. - 2010, vol. 17, no. 9, s. 1197-1202, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1898-6188 e-ISSN: 2084-4530
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
    Liczba znaków: 16400
    Polskie słowa kluczowe: śliwki ; polifenole ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: plum ; polyphenols ; storage
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    35/52
    Rok: 2010
    Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
    Tytuł: Texture and sensory attributes of curd-ripened fried cheese depending on fat content and storage time
    Tytuł równoległy: Tekstura i cechy sensoryczne sera smażonego na bazie skrzepu dojrzewającego w zależności od zawartości w nim tłuszczu i czasu przechowywania
    Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2010, 2 (23), s. 68-75, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1733-747X
    Polskie słowa kluczowe: ser smażony ; właściwości sensoryczne ; zawartość tłuszczu ; przechowywanie ; okres przechowywania
    Angielskie słowa kluczowe: fat reduced ; sensory properties ; fried cheese ; storage ; texture
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    36/52
    Rok: 2009
    Autorzy: Hanna Sulewska, Wiesław Koziara, Katarzyna Panasiewicz, Grażyna Ptaszyńska
    Tytuł: Evaluation of maize seed sowing value in two years storage period with warm, cold and field tests
    Tytuł równoległy: Ocena wartości siewnej nasion kukurydzy w ciągu dwuletniego okresu przechowywania przy użyciu testów: zimnego, ciepłego i polowego
    Źródło: Acta Sci. Pol., Agric. - 2009, 8 (2), s. 21-30, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-0625
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 21 czerwca 2013].
    Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; przechowywanie ; wartość siewna ; test polowy ; test ciepły ; test zimny
    Angielskie słowa kluczowe: maize ; sowing value ; storage ; field test ; cold test ; warm test
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    37/52
    Rok: 2009
    Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Gramza-Michałowska, Krystyna Szymandera-Buszka
    Tytuł: Wpływ wybranych metod ogrzewania oraz zamrażalniczego przechowywania na utlenianie się lipidów w produktach mięsnych z dodatkiem przeciwutleniaczy
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 455-459, bibliogr.
    p-ISSN: 0365-9445
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
    Polskie słowa kluczowe: obróbka termiczna ; utlenianie lipidów ; przeciwutleniacze ; produkty mięsne ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: thermal treatment ; lipid oxidation ; antioxidants ; meat products ; storage
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    38/52
    Rok: 2009
    Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
    Tytuł: Cheese meltability as assessed by the Tube Test and Schreiber Test depending on fat contents and storage time, based on curd-ripened fried cheese
    Źródło: Czech J. Food Sci. - 2009, vol. 27, no. 5, s. 301-308, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1212-1800
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2013].
    Polskie słowa kluczowe: ser smażony ; topliwość ; zawartość tłuszczu ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: fat reduced cheese ; meltability ; storage
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.602
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    39/52
    Rok: 2009
    Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
    Tytuł: Stabilność i jakość barwy sera Mozzarella w trakcie przechowywania
    Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 112, il., bibliogr.
    http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_112.pdf
    p-ISSN: 1897-7820
    Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
    Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella ; barwa ; przechowywanie ; jasność barwy ; nasycenie barwy
    Angielskie słowa kluczowe: mozzarella cheese ; colour ; storage ; lightness ; saturation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    40/52
    Rok: 2008
    Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
    Tytuł: Physicochemical and sensory characteristics of sheep kefir during storage
    Tytuł równoległy: Charakterystyka cech fizykochemicznych i sensorycznych kefiru owczego podczas jego przechowywania
    Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (2), s. 63-73, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2013].
    Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; kefir ; właściwości fizykochemiczne ; analiza sensoryczna ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; physicochemical properties ; sensory analysis ; storage ; kefir ; quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    41/52
    Rok: 2007
    Autorzy: Marek Siwulski, Krzysztof Sobieralski, Aleksandra Czerwińska
    Tytuł: Wpływ sposobu długotrwałego przechowywania grzybni boczniaka na jej wzrost
    Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2007, z. 517, cz. 1, s. 173-178, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0084-5477
    Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Zasoby genowe roślin w ochronie różnorodności biologicznej. - Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych" [dostęp: 2 lutego 2009].
    Polskie słowa kluczowe: grzyby jadalne ; boczniak ; Pleurotus ; Pleurotus djamor ; Pleurotus precoce ; boczniak ostrygowaty ; Pleurotus ostreatus ; grzybnia ; metody przechowywania ; przechowywanie długoterminowe ; wzrost grzybni
    Angielskie słowa kluczowe: Pleurotus ; spawn ; storage ; long-lasting storage
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    42/52
    Rok: 2006
    Autorzy: Małgorzata Lasik, Jacek Nowak
    Tytuł: Ocena zmian aktywności metabolicznej bakterii fermentacji mlekowej w czasie przechowywania produktów fermentowanych
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 313-317, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0365-9445
    Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
    Polskie słowa kluczowe: produkty fermentowane ; przechowywanie ; bakterie fermentacji mlekowej ; aktywność metaboliczna
    Angielskie słowa kluczowe: fermented food ; storage ; lactic acid bacteria ; metabolic activity
    Charakt. formalna: PRZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    43/52
    Rok: 2006
    Autorzy: Małgorzata Gumienna, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
    Tytuł: Wpływ warunków przechowywania produktów otrzymanych z nasion roślin strączkowych na zmiany aktywności antyoksydacyjnej
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 183-188, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0365-9445
    Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
    Polskie słowa kluczowe: groch ; fasola ; nasiona ; produkty fermentowane ; przechowywanie ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
    Angielskie słowa kluczowe: lactic fermentation ; extrusion ; storage ; polyphenols ; antioxidant activity
    Charakt. formalna: PRZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    44/52
    Rok: 2006
    Autorzy: Krzysztof Sobieralski, Mariusz Salwin
    Tytuł: Effect of spawn storage at the temperature of liquid nitrogen of four strains of field mushroom Agaricus bisporus (Lange) Imbach on its growth and pinhead setting
    Tytuł równoległy: Wpływ przechowywania grzybni czterech odmian pieczarki dwuzarodnikowej w temperaturze ciekłego azotu na jej wzrost i wiązanie owocników
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Ogrod. - 2006, 40 (379), s. 43-51, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0137-1738
    Polskie słowa kluczowe: pieczarka dwuzarodnikowa ; Agaricus bisporus ; grzybnia ; przechowywanie ; ciekły azot ; wzrost grzybni ; wiązanie owocników
    Angielskie słowa kluczowe: Agaricus bisporus ; spawn ; storage ; liquid nitrogen ; mycelium growth
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 3.000
    Praca afiliowana przez UP
    45/52
    Rok: 2006
    Autorzy: Magdalena Rudzińska, Henryk Jeleń, Małgorzata Nogala-Kałucka, Marzena Gawrysiak-Witulska
    Tytuł: The influence of storage time and drying temperature on sterols content in seeds of rapeseed
    Tytuł równoległy: Wpływ przechowywania i temperatury suszenia na zawartość steroli w nasionach rzepaku
    Źródło: Rośl. Oleiste. - 2006, t. 27, z. 2, s. 345-356, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1233-8273
    Polskie słowa kluczowe: rośliny oleiste ; rzepak ; suszenie ; przechowywanie ; nasiona ; fitosterole ; zmiany zawartości ; oznaczanie
    Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; phytosterols ; drying ; storage
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    46/52
    Rok: 2005
    Autorzy: Bożena Danyluk, Arkadiusz Medyński, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak
    Tytuł: Effect of oridinary or microencapsulated sodium chloride on microbiological quality of meat stored in refrigerated conditions
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 21-24, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
    Angielskie słowa kluczowe: microencapsulated sodium chloride ; pork meat ; storage ; microbiological contamination
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    47/52
    Rok: 2005
    Autorzy: Adam Kowalczyk, Małgorzata Mańka, Małgorzata Kacprzak
    Tytuł: Wybrane fitopatologiczne aspekty przechowywania nasion sosny zwyczajnej (Pinus sylvestris L.)
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Leś. - 2005, 43 (371), s. 23-33, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0137-172X
    Polskie słowa kluczowe: drzewa leśne ; sosna zwyczajna ; Pinus sylvestris ; nasiona ; przechowywanie ; długość okresu przechowywania ; nasiona niekiełkujące ; mikroflora
    Angielskie słowa kluczowe: seeds ; Scots pine ; storage ; fungi
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    Praca afiliowana przez UP
    48/52
    Rok: 2005
    Autorzy: S.E. Prussia, D. Aggarwal, G. Lysiak, W. Florkowski
    Tytuł: Postharvest calcium chloride dips for increasing peach firmness
    W: V International Postharvest Symposium / Ed. F. Mencarelli, P. Tonutti.
    Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
    Adres wydawniczy: Leuven : International Society for Horticultural Science, 2005
    Seria: Acta Horticulturae, ISSN 0567-7572 ; 682
    Szczegóły: s. 1551-1558, il., bibliogr.
    ISBN: 978-90-66056-48-0
    Liczba znaków: 13900
    Polskie słowa kluczowe: brzoskwinia Juneprince ; temperatura ; przechowywanie ; smak ; Prunus persica ; trwałość pozbiorcza ; jakość ; brzoskwinia Harvester
    Angielskie słowa kluczowe: Harvester ; Juneprince ; temperature ; storage ; taste ; Prunus persica ; shelf life ; quality
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    49/52
    Rok: 2004
    Autorzy: Bożena Danyluk, Arkadiusz Medyński, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ
    Tytuł: Ocena wpływu mikrokapsułkowanego chlorku sodu na stan mikrobiologiczny mięsa ze schabu i z karkówki przechowywanego w warunkach chłodniczych i zamrażalniczych
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2004, R. 11, nr 2 (39), s. 32-45, bibliogr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 maja 2016].
    Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; przechowywanie ; mikrokapsułkowany NaCl ; stan mikrobiologiczny
    Angielskie słowa kluczowe: pork meat ; storage ; microencapsulated NaCl ; microbiological status
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    50/52
    Rok: 1998
    Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
    Tytuł: Wpływ warunków przechowywania na wybrane cechy jakościowe mleka UHT
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1998, 22 (306), s. 3-12, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0137-1762
    Angielskie słowa kluczowe: UHT milk ; storage ; hydroxymethylfurfural ; quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    51/52
    Rok: 1997
    Autorzy: J. Bogumił Lewandowski, Piotr Terebecki
    Tytuł: Przesłanki energetyczne odbudowy małej retencji na przykładzie zlewni rzeki Iny
    W: Przyrodnicze i techniczne problemy ochrony i kształtowania środowiska rolniczego : II Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 4-5 września 1997 roku.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 1997
    Szczegóły: s. 99-105, bibliogr.
    ISBN: 83-7160-083-6
    Polskie słowa kluczowe: rzeki ; rzeka Ina ; retencja wodna ; małe elektrownie wodne
    Angielskie słowa kluczowe: water ; storage ; hydropower
    Charakt. formalna: PRZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    52/52
    Rok: 1996
    Autorzy: Helena Kontecka, Maciej Pawlak, Andrzej Skrzydlewski
    Tytuł: Wpływ zabiegu podgrzewania jaj na wyniki lęgu mieszanców kaczora piżmowego z kaczkami pekin
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1996, 48 (289), cz. 2, s. 137-146, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0137-1770
    Angielskie słowa kluczowe: duck ; hybrid ; hatching egg ; storage ; incubation ; hatchability
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP