logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STORABILITY
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2014
Autorzy: Grzegorz Łysiak, Robert Kurlus, Zofia Zydlik, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Apple skin colour changes during harvest as an indicator of maturity
Tytuł równoległy: Zmiana barwy zasadniczej skórki w okresie zbioru jako wskaźnik dojrzałości zbiorczej jabłek
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2014, 13 (3), s. 71-83, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 listopada 2014].
Liczba arkuszy: 0,95
Polskie słowa kluczowe: jabłka ; CIELab ; zdolność przechowanicza ; optymalny termin zbioru ; zaburzenia fizjologiczne ; choroby przechowalnicze
Angielskie słowa kluczowe: apple ; CIELab ; storability ; optimum harvest date ; physiological disorders ; storage diseases
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.552
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/10
Rok: 2013
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: The influence of harvest maturity and basic macroelement content in fruit on the incidence of diseases and disorders after storage of the 'Ligol' apple cultivar
Tytuł równoległy: Wpływ dojrzałości zbiorczej i zawartości podstawowych składników mineralnych na występowanie chorób po przechowywaniu jabłek odmiany 'Ligol'
Źródło: Folia Hortic. - 2013, 25/1, s. 31-39, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 marca 2015].
Liczba znaków: 31350
Polskie słowa kluczowe: gorzka plamistość podskórna ; choroby grzybowe ; choroby fizjologiczne ; skład mineralny ; zdolność przechowalnicza ; jakość owoców ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: bitter pit ; fungal diseases ; mineral content ; physiological disorders ; storability ; fruit quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/10
Rok: 2012
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: The sum of active temperatures as a method of determining the optimum harvest date of 'Šampion' and 'Ligol' apple cultivars
Tytuł równoległy: Suma aktywnych temperatur jako metoda wyznaczania optymalnej daty zbioru dla jabłek odmian 'Šampion' i 'Ligol'
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2012, 11 (6), s. 3-13, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 29900
Polskie słowa kluczowe: owoce ; zdolność przechowalnicza ; jakość owoców ; przewidywanie daty zbioru ; suma temperatur aktywnych ; wspomaganie decyzyjne ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: fruit storage ; decision support ; fruit development ; storability ; fruit quality ; active temperatures ; harvest date prediction
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.691
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/10
Rok: 2012
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: The base colour of fruit as an indicator of optimum harvest date for two apple cultivars (Malus domestica Borkh.)
Tytuł równoległy: Ocena przydatności barwy podstawowej skórki jako wskaźnika wyznaczania dojrzałości zbiorczej dwóch odmian jabłek (Malus domestica Borkh.)
Źródło: Folia Hortic. - 2012, 24/1, s. 81-89, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 29600
Polskie słowa kluczowe: kwasowość ; zawartość ekstraktu ; dojrzałość owoców ; kąt HUE ; zdolność przechowalnicza ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: acidity ; CIE Lab ; firmness ; Hueab angle ; fruit ripening ; TSS ; storability ; apple
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/10
Rok: 2011
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: The determination of harvest index of 'Šampion' apples intended for long storage
Tytuł równoległy: Wyznaczanie indeksu zbioru jabłek odmiany 'Šampion' przeznaczonych do długiego przechowywania
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2011, 10 (3), 273-282, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 25350
Polskie słowa kluczowe: zdolność przechowalnicza ; jakość owoców ; optymalny termin zbioru ; indeks Streifa
Angielskie słowa kluczowe: storability ; fruit quality ; optimum harest date ; Streif index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.393
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/10
Rok: 2010
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Zmiany zawartości antocyjanów oraz barwy śliwek (Prunus domestica) w zależności od stopnia dojrzałości oraz czasu przechowywania
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 3, s. 149-154, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Liczba znaków: 19800
Polskie słowa kluczowe: przechowywanie ; CIELab ; optymalny termin zbioru
Angielskie słowa kluczowe: storability ; CIE Lab system ; optimum harest date
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2008
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: Jak zebrać i przechować jabłka i gruszki?
Źródło: Działkowiec. - 2008, nr 9 (697), s. 40-41, il.
p-ISSN: 0137-7930
Liczba znaków: 12700
Polskie słowa kluczowe: zdolność przechowalnicza ; terminy zbioru
Angielskie słowa kluczowe: storability ; harvest date
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2005
Autorzy: Grzegorz Łysiak, W. J. Florkowski, S. E. Prussia
Tytuł: Dojrzałość zbiorcza i warunki przechowywania brzoskwiń
Źródło: Hasło Ogrod. - 2005, nr 4, s. 72-74, il.
p-ISSN: 0137-6705
Liczba znaków: 10650
Polskie słowa kluczowe: zdolność przechowalnicza ; zawartość ekstraktu ; wapń
Angielskie słowa kluczowe: storability ; TSS contents ; calcium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2004
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: Wpływ terminu zbioru śliw odmiany 'Valor', 'Valjewka' i 'Elena' na jakość owoców i ich zdolność przechowalniczą
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Agric. - 2004, 96 (240), s. 103-107, bibliogr.
p-ISSN: 1506-1973
Liczba znaków: 14200
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; przechowywanie ; terminy zbioru ; jędrność ; barwa owoców
Angielskie słowa kluczowe: plum ; storability ; optimum harest date ; firmness ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2001
Autorzy: Robert Kurlus, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Effect of rootstock on storage quality of 'Jonagored' apples
W: Apple rootstocks for intensive orchards : Proceedings of the international seminar, Warsaw-Ursynów, Poland, 18-21 August, 1999, Supplement / Ed. Andrzej Sadowski.
Adres wydawniczy: Warszawa : Fundacja "Rozwój SGGW", 2001
Szczegóły: s. 9-10, il., bibliogr.
ISBN: 83-7274-038-0
Liczba znaków: 8300
Polskie słowa kluczowe: zdolność przechowalnicza ; jędrność ; zawartość ekstraktu ; choroby grzybowe ; choroby fizjologiczne ; jabłka ; jabłoń Jonagored
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; storability ; soluble solid content ; fungal diseases ; physiological disorders ; apple
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP