logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STEVIA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2019
Autorzy: Jakub Michał Kurek, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: The functional and health-promoting properties of Stevia rebaudiana Bertoni and its glycosides with special focus on the antidiabetic potential - A review
Źródło: J. Funct. Foods. - 2019, vol. 61, art. no. 103465, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: stevia ; steviol glycosides ; functional properties ; health-promotion ; antidiabetic potential
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.197
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2018
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Anna Żywica, Krzysztof Dziedzic, Anna Brzozowska
Tytuł: Phytonutrients in oat (Avena sativa L.) drink: effect of plant extract on antiradical capacity, nutritional value and sensory characteristics
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2018, vol. 68, no. 1, s. 63-71, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: oatmeal ; stevia ; mulberry ; yellow tea ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.514
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2016
Autorzy: A. Gramza-Michalowska, M. Czlapka-Matyasik, B. Kulczynski
Tytuł: Shaping of the nutritional value and antiradical potential of phytochemicals enriched food products for obeese consumers
Źródło: Obes. Rev. - 2016, vol. 17, suppl. 2, s. 148 [T5:S33:39]
p-ISSN: 1467-7881
Uwagi: Wydanie specjalne: Abstracts of the 13th International Congress on Obesity, 1-4 May 2016, Vancouver, Canada. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: nutritional value ; antioxidant potential ; buckwheat ; phytochemicals ; rose fruit ; collagen ; stevia ; obesity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/7
Rok: 2015
Autorzy: Małgorzata Kobus-Moryson, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Directions on the use of stevia leaves (Stevia rebauidana) as an additive in food products
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (1), s. 5-14, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: stewia ; Stevia rebaudiana ; zdrowie człowieka ; stewiozyd ; rebaudiozyd ; substancje słodzące
Angielskie słowa kluczowe: stevia ; Stevia rebaudiana ; health effect ; stevioside ; rebaudioside ; sweeteners
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2015
Autorzy: Katarzyna Marcinek, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Stevia Rebaudiana Bertoni - chemical composition and functional properties
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (2), s. 145-152, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 lipca 2015].
Polskie słowa kluczowe: stewia ; Stevia rebaudiana ; skład chemiczny
Angielskie słowa kluczowe: stevia ; Stevia rebaudiana ; chemical composition
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/7
Rok: 2015
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Charakterystyka żywieniowa stewii - aktualny stan wiedzy
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2015, t. 48, nr 1, s. 11-18, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: stewia ; stewiozyd ; glikozydy stewiolowe ; substancje słodzące ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: stevia ; stevioside ; steviol glycosides ; sweeteners ; health promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2014
Autorzy: Małgorzata Kobus-Moryson, Anna Gramza-Michałowska, Joanna Kobus-Cisowska, Józef Korczak
Tytuł: Zawartość wybranych pierwiastków w ekstraktach stewii (Stevia rebaudiana Bertoni)
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2014, t. 95, nr 2, s. 445-448, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: stewia ; ekstrakt ; składniki mineralne ; metale ciężkie
Angielskie słowa kluczowe: stevia ; extract ; mineral components ; heavy metals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP