logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STARTER CULTURE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2015
Autorzy: Alicja Kawka, Anna Patelska, Damian Jakubowski
Tytuł: Całoziarnowa mąka jęczmienna w produkcji pieczywa prozdrowotnego
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2015, t. 48, nr 3, s. 361-366, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: całoziarnowa mąka jęczmienna ; metody wytwarzania ciasta ; zakwasy ; kultura starterowa ; pieczywo pszenno-jęczmienne
Angielskie słowa kluczowe: whole barley flour in production of healthy bread ; methods of dough preparation ; sourdough ; starter culture ; wheat-barley bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2012
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul
Tytuł: Production of fermented goat beverage using a mixed starter culture of lactic acid bacteria and yeasts
Źródło: Eng. Life Sci. - 2012, vol. 12, iss. 4, s. 486-493, il., bibliogr.
p-ISSN: 1618-0240 e-ISSN: 1618-2863
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; goat beverage ; goat milk ; starter culture
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.633
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2008
Autorzy: Alicja Kawka, Danuta Górecka, Agnieszka Budna, Patrycja Duda
Tytuł: Jakość pieczywa pszenno-owsianego otrzymanego na zakwasach owsianych fermentowanych kulturami starterowymi
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 604-609, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: otręby owsiane ; kultury starterowe ; pieczywo ; błonnik pokarmowy
Angielskie słowa kluczowe: oat bran ; starter culture ; bread ; dietary fibre
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP