logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STABILIZERS
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Maciej Jarzębski, Wojciech Smułek, Mikołaj Kościński, Tomasz Białopiotrowicz, Ewa Kaczorek
Tytuł: Verbascum nigrum L. (mullein) extract as a natural emulsifier
Źródło: Food Hydrocolloids. - 2018, vol. 81, August 2018, s. 341-350, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0268-005X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 marca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: Verbascum nigrum ; plant extracts ; stabilizers ; particle size determination ; emulsification index ; foaming test
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.839
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Anna Pilarska, Jolanta Gawałek
Tytuł: Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność. Cz. 1, Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 3, s. 36-39
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: stabilizatory ; hydrokoloidy ; dodatki teksturotwórcze ; zagęszczanie ; żelowanie
Angielskie słowa kluczowe: stabilizers ; hydrocolloids ; texture-additive ; thickening ; gelling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/3
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Anna Pilarska, Jolanta Gawałek
Tytuł: Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność. Cz. 2, Charakterystyka wybranych biopolimerów i zarys problemów badawczych
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 4, s. 37-41, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: polisacharydy ; białka ; stabilizatory ; struktura ; właściwości ; synergizm ; nanotechnologia
Angielskie słowa kluczowe: polysaccharides ; proteins ; stabilizers ; structure ; properties ; synergism ; nanotechnology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP