logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SPRAY DRYING
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: M. Różańska, M. Archacka, K. Piekos
Tytuł: Freeze and spray drying of anthocyanin concentrates obtained from fruit pomaces
W: 6th International Conference for Young Researchers : Multidirectional Research in Agriculture, Forestry and Technology, 24-25 April 2017, Krakow, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Kraków : PhD Student Council of the University of Agriculture in Krakow, 2017
Szczegóły: s. 116
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; blackcurrant ; anthocyanins ; spray drying ; lyophilization
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2017
Autorzy: M. Archacka, M. Rozanska, M. Rogodzinska, A. Olejnik
Tytuł: Survival of microencapsulated Lactococcus lactis in different wall materials and temperatures during storage
W: 6th International Conference for Young Researchers : Multidirectional Research in Agriculture, Forestry and Technology, 24-25 April 2017, Krakow, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Kraków : PhD Student Council of the University of Agriculture in Krakow, 2017
Szczegóły: s. 115
Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; freeze-drying ; microencapsulation ; Lactococcus lactis ; probiotic bacteria ; survival
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2017
Autorzy: Jolanta Gawałek, Ewa Domian, Antoni Ryniecki, Sławomir Bakier
Tytuł: Effects of the spray drying conditions of chokeberry (Aronia melanocarpa L.) juice concentrate on the physicochemical properties of powders
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2017, vol. 52, iss. 9, s. 1933-1941, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: carriers ; fruit juices ; physicochemical properties ; polyphenols ; spray drying
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.383
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Gawałek, Przemysław Bartczak
Tytuł: Wpływ warunków suszenia rozpyłowego soku buraka ćwikłowego na wybrane właściwości otrzymywanego proszku
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 2 (93), s. 164-174, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; proszek z soku buraka ; skład granulometryczny
Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; powder made from red beet juice ; granulometric composition
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2012
Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Przemysław Kowalczewski, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Joanna Rychlik
Tytuł: Rozdział frakcji soku ziemniaczanego różniących się masą cząsteczkową i charakterystyka ich aktywności biologicznej
Źródło: Biul. IHAR. - 2012, nr 266, s. 331-344, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 maja 2015].
Polskie słowa kluczowe: cytotoksyczność ; kriokoncentracja ; separacja ; sok ziemniaczany ; suszenie rozpyłowe
Angielskie słowa kluczowe: cytotoxicity ; cryoconcentration ; potato juice ; separation ; spray drying
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2009
Autorzy: Katarzyna Leja, Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Tomasz Jankowski
Tytuł: Production of dry Lactobacillus rhamnosus GG preparations by spray drying and lyophilization in aqueous two-phase systems
Tytuł równoległy: Produkcja preparatów Lactobacillus rhamnosus GG metodami suszenia rozpyłowego i liofilizacji w wodnych emulsyjnych układach typu ATPS
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2009, 8 (4), s. 39-49, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: ATPS ; suszenie rozpyłowe ; liofilizacja ; bakterie probiotyczne
Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; freeze drying ; probiotic bacteria ; ATPS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP