logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SPICES
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2018
Autorzy: Anita Spychaj, Edward Pospiech, Ewa Iwańska, Magdalena Montowska
Tytuł: Detection of allergenic additives in processed meat products
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2018, vol. 98, iss. 13, 4807-4815, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: meat product ; allergenic additive ; vegetable proteins ; animal proteims ; spices ; biosensors
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.379
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/11
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Znaczenie żywieniowe imbiru
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 1, s. 57-63, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; imbir ; gingerol ; działanie hipoglikemiczne ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: spices ; ginger ; gingerol ; hypoglycemic effect ; health promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/11
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Znaczenie wybranych przypraw w chorobach sercowo-naczyniowych
Źródło: Postępy Hig. Med. Dośw. - 2016, t. 70, s. 1131-1141, bibliogr.
p-ISSN: 0032-5449 e-ISSN: 1732-2693
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 listopad 2016].
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; choroby sercowo-naczyniowe ; czosnek ; cynamon ; imbir ; kurkuma
Angielskie słowa kluczowe: spices ; cardiovascular diseases ; garlic ; ginger ; turmeric
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.690
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/11
Rok: 2014
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksander Siger, Krzysztof Dwiecki, Hanna Wieczorek, Natasza Kubacka
Tytuł: Aromatyzowanie oleju rzepakowego naturalnymi przyprawami - badania chemiczne i sensoryczne
Tytuł równoległy: Rapeseed oil with flavoring spices - chemical and sensory studies
W: Rośliny Oleiste : XXXI Konferencja Naukowa, Poznań, 19-20.05.2014, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin - Państwowy Instytut Badawczy, 2014
Szczegóły: s. 109-110
Uwagi: Na okładce błędnie podany numer konferencji.
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; przyprawy ; tokoferole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; spices ; tocopherols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Waśkiewicz, Monika Beszterda, Jan Bocianowski, P. Goliński
Tytuł: Natural occurrence of fumonisins and ochratoxin A in some herbs and spices commercialized in Poland analyzed by UPLC-MS/MS method
Źródło: Food Microbiol. - 2013, vol. 36, iss. 2, s. 426-431, bibliogr.
p-ISSN: 0740-0020
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: spices ; herbs ; ergosterol ; fumonisins ; ochratoxin A ; UPLCeMS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.374
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/11
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Janusz Adamiec, Mariusz Pacyński, Krzysztof Przygoński
Tytuł: Aroma of decontaminated leaf and fruit spices
Źródło: J. Essent. Oil Bear. Plants. - 2013, vol. 16, no. 3, s. 393-403, bibliogr.
p-ISSN: 0972-060X e-ISSN: 0976-5026
Angielskie słowa kluczowe: spices ; aroma ; decontamination process ; GC/MS ; SPME/GC ; GC/O
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/11
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Janusz Adamiec
Tytuł: Sposób na zapewnienie wysokiej jakości aromatu naturalnych przypraw liściastych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 36, il, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_36.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; dekontaminacja ; aromat ; mikrokapsułkowanie ; SPME/GC ; olfaktometria ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: spices ; decontamination ; aroma ; microencapsulation ; SPME/GC ; olfactometry ; sensory analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/11
Rok: 2011
Autorzy: Joanna Suliburska, Karolina Kaczmarek
Tytuł: Zawartość żelaza, cynku i miedzi w wybranych przyprawach dostępnych na rynku polskim
Źródło: Rocz. PZH. - 2011, t. 62, nr 3, s. 271-274, bibliogr.
p-ISSN: 0035-7715
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; składniki mineralne ; żelazo ; miedź ; cynk
Angielskie słowa kluczowe: spices ; iron ; copper ; zinc
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/11
Rok: 2011
Autorzy: Joanna Suliburska, Karolina Kaczmarek
Tytuł: Ocena zawartości wapnia i magnezu w wybranych przyprawach
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2011, 2 (27), s. 107-112, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; wapń ; magnez
Angielskie słowa kluczowe: spices ; calcium ; magnesium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
10/11
Rok: 2008
Autorzy: A. Gramza-Michałowska, M. Hęś, J. Korczak
Tytuł: Antioxidative potential of selected spices extracts in rapeseed oil
W: Advances in analysis and technology of rapeseed oil : Monograph / Ed.in-Chief Edward Szłyk.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2008
Szczegóły: s. 47-54, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-231-2294-4
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; stabilność oksydacyjna ; przyprawy ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; spices ; rapeseed oil ; oxidative stability
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Lasik-Kurdyś, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak
Tytuł: Evaluation of the antibacterial properties of onion, garlic and oregano water extracts during in vitro digestion process in the model of human gastrointestinal tract
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 4 (B), s. 353-357, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; spices ; antimicrobial activity ; in vitro digestion
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP