logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SPELT
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2012
Autorzy: Zenon Kędzior, Anna Pruska-Kędzior, Magdalena Jankowska, Bolesław Salmanowicz, Maria Binder, Ewelina Kasprowicz
Tytuł: Comparison of viscoelastic properties of gluten obtained from einkorn, emmer, durum, spelt and common wheat
W: 6th International Symposium on Food Rheology and Structure : ISFRS 2012, April 10-13 2012, Zurich, Switzerland, Abstract Book / Ed. Peter Fischer and Erich J. Windhab.
Adres wydawniczy: Zurich : Laboratory of Food Process Engineering (ETH), 2012
Szczegóły: s. 125, il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica durum ; pszenica samopsza ; pszenica płaskurka ; pszenica orkisz ; gluten ; właściwości lepkosprężyste ; spektrum mechaniczne ; test retardacji ; metoda Cole-Cole ; skład frakcyjny białek
Angielskie słowa kluczowe: einkorn ; emmer ; durum wheat ; spelt ; common wheat ; gluten ; viscoelastic properties ; mechanical spectrum ; retardation test ; Cole-Cole method ; protein fractional composition
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Tomkowiak, Hanna Sulewska, Zbigniew Broda, Grażyna Szymańska
Tytuł: RAPD-PCR molecular analysis of spelt regarding the protein content
Tytuł równoległy: Analiza molekularna RAPD-PCR pszenicy orkisz pod względem zawartości białka
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 1, art. 11, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_11.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Rolnictwo
Polskie słowa kluczowe: dystans genetyczny ; procentowa zawartość białka ; pszenica orkisz
Angielskie słowa kluczowe: genetic distance ; percentage content of protein ; spelt
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2008
Autorzy: Anna Pruska-Kedzior, Zenon Kedzior, Ewa Klockiewicz-Kaminska
Tytuł: Comparison of viscoelastic properties of gluten from spelt and common wheat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 227, iss. 1, s. 199-207, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: reologia dynamiczna ; gluten ; test retardacji ; metoda Cole-Cole ; orkisz ; pszenica
Angielskie słowa kluczowe: dynamic rheology ; gluten ; retardation test ; Cole-Cole method ; spelt ; wheat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP