logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SOYBEAN OIL
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Minar M. M. Hassanein, Adel G. Abdel-Razek, Dominik Kmiecik, Aleksander Siger, Katarzyna Ratusz
Tytuł: Influence of composition on degradation during repeated deep-fat frying of binary and ternary blends of palm, sunflower and soybean oils with health optimized saturated to unsaturated fatty acid ratios
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2018, vol. 53, iss. 4, s. 1021-1029, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 marca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: blending ; deep-fat frying ; fatty acids ; oxidative stability ; palm olein ; soybean oil ; sunflower oil ; tocochromanols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.281
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2004
Autorzy: Bogumiła Kupczyk, Marek Gogolewski, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Przebieg degradacji natywnych tokoferoli w olejach roślinnych wzbogaconych manadionem (wit. K3) pod wpływem promieniowania gamma
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2004, t. 25, z. 2, s. 549-560, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; olej sojowy ; menadion ; tokoferole ; autooksydacja ; promieniowanie gamma
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; soybean oil ; menadione (vit. K3) ; tocopherols ; autoxidation ; gamma-radiation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2002
Autorzy: Małgorzata Kania, Piotr Żbikowski, Marek Gogolewski
Tytuł: Transizomeryzacja podczas rafinacji oleju sojowego
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2002, 1 (2), s. 47-53, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: olej sojowy ; rafinacja ; izomeryzacja ; kwasy tłuszczowe ; transizomery
Angielskie słowa kluczowe: soybean oil ; rafination ; transisomerization ; fatty acids ; transisomers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP