logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SOY
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Absolute quantification of targeted meat and allergenic protein additive peptide markers in meat products
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 274, 15 February, s. 867-864, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; meat ; soy ; milk ; egg ; stable isotope-labelled peptides
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal, Michał Piatek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Mass spectrometry detection of protein allergenic additives in emulsion-type pork sausages
Źródło: Food Contr. - 2019, vol. 104, s. 122-131, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; soy ; milk ; egg white ; peptide markers ; food allergens ; UHPLC-QQQ-MRM
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.248
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2019
Autorzy: Beata Mikołajczak, Emilia Fornal, Magdalena Montowska
Tytuł: LC-Q-TOF-MS/MS identification of specific non-meat proteins and peptides in beef burger
Źródło: Molecules. - 2019, vol. 24, iss. 1, art. 18, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: This article belongs to the Special Issue Recent Advances in Studies of Food and Beverages. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; beef burgers ; soy ; pea ; milk and beetroot proteins ; allergenic proteins ; peptide markers ; LC-Q-TOF-MS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.060
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2019
Autorzy: Damian Nikodem, Dorota Narożna, Tomasz Cłapa, Jakub Michalski
Tytuł: Wpływ metali ciężkich na metabolizm oraz aktywność symbiotyczną bakterii zdolnych do symbiozy z bobowatymi
W: VI Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców "Nauka dla środowiska przyrodniczego ze szczególnym uwzględnieniem terenów chronionych" : Poznań, 24-27 kwietnia 2019, Książka abstraktów.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 47
Polskie słowa kluczowe: metale ciężkie ; Bradyrhizobium ; soja ; łubin
Angielskie słowa kluczowe: heavy metals ; Bradyrhizobium ; soy ; lupine
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2018
Autorzy: Michał Jerzak, Magdalena Smiglak-Krajewska, Dorota Czerwinska-Kayzer, Joanna Florek
Tytuł: The market for native protein crops as a factor in improving food security in Poland
W: Agrarian perspectives XXVII. Food Safety - Food Security : Proceedings of the 27th International Scientific Conference, September 19 - 20, 2018 Prague, Czech Republic.
Adres wydawniczy: Prague : Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Economics and Management, 2018
Seria: Agrarian perspectives series, ISSN 1213-7960 (Print) ; ISSN 2464-4781 (Online)
Szczegóły: s. 81-86, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-213-2890-7
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food security ; plant protein market ; legumes ; soy
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2014
Autorzy: Paulina Górecka, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agnieszka Frala
Tytuł: Poszukiwanie optymalnej metody wyodrębniania alergenów sojowych z produktów mięsnych
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2014, z. 579, s. 9-15, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: alergeny ; ekstrakcja białek ; farsz parówkowy ; soja
Angielskie słowa kluczowe: allergens ; protein extraction ; stuffing ; soy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP