logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SLAUGHTER VALUE
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2017
Autorzy: Anna Konieczka, Anna Nienartowicz-Zdrojewska, Janusz Buczyński, Zbigniew Sobek, Jolanta Różańska-Zawieja
Tytuł: The influence of litter's origin on traits connected with reproduction performance of sows and slaughter performance of their offspring
Tytuł równoległy: Wpływ miotu pochodzenia na cechy zwiazane z użytkowością rozpłodową i rzeźną
Źródło: Acta Sci. Pol., Zootech. - 2017, 16 (1), s. 17-22, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0714 e-ISSN: 2300-6145
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: świnia złotnicka pstra ; świnia złotnicka pstra x Duroc ; prosięta ; odchów zwierząt ; wartość rzeźna
Angielskie słowa kluczowe: Złotnicka Spotted pig ; Złotnicka Spotted x Duroc ; maternal nursing of piglets ; slaughter value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/13
Rok: 2017
Autorzy: Piotr Janiszewski, Eugenia Grześkowiak, Karolina Szulc, Karol Borzuta, Dariusz Lisiak, Beata Lisiak
Tytuł: The effect of crossing the native Złotnicka Spotted pigs with other breeds on slaughter value of fatteners and quality of dry-cured meat product
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2017, vol. 17, no. 1, s. 281-292, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; breeds ; slaughter value ; product quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.018
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/13
Rok: 2016
Autorzy: Piotr Janiszewski, Karol Borzuta, Dariusz Lisiak, Eugenia Grześkowiak, Piotr Ślósarz, Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk
Tytuł: The influence of the extensification of porker feeding on the slaughter value, quality of meat products and fattening economics
Tytuł równoległy: Wpływ ekstensyfikacji żywienia tuczników na wartość rzeźną, jakość przetworów mięsnych oraz ekonomikę tuczu
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, Anim. Sci. - 2016, no 55, (1), s. 21-30, bibliogr.
p-ISSN: 1898-8830
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; wartość rzeźna ; jakość przetworów mięsnych ; ekonomika tuczu
Angielskie słowa kluczowe: feeding ; slaughter value, ; meat products quality ; fattening economics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/13
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech
Tytuł: Comparison of slaughter value and muscle properties of selected cattle breeds in Poland - revue
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna i jakość mięsa kulinarnego bydła typu mleczno-mięsnego oraz mięsnego użytkowanego w Polsce
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (1), s. 7-22, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2011].
Polskie słowa kluczowe: bydło holsztyńsko-fryzyjskie ; bydło polskie czerwone ; bydło limousine ; bydło hereford ; wartość rzeźna ; mięso wołowe ; jakość ; czynniki genetyczne ; czynniki żywieniowe ; płeć ; użytkowanie zwierząt ; wydajność poubojowa ; tusze bydlęce ; skład tuszy ; analiza porównawcza
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; slaughter value ; dressing percentage ; carcass composition ; muscle quality ; genotype
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/13
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Stanisław Rosochacki, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Evaluation of variations in principal indices of the culinary meat quality obtained from young bulls of various breeds
Tytuł równoległy: Ocena zróżnicowania podstawowych wskaźników jakości mięsa kulinarnego pozyskiwanego z młodych byczków różnych ras
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (2), s. 133-149, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: wartość rzeźna ; mięso wołowe ; skład podstawowy ; pH
Angielskie słowa kluczowe: slaughter value ; basic composition of meat ; beef meat ; pH value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/13
Rok: 2009
Autorzy: A. Iwanowska, E. Pospiech, S. Rosochacki, B. Grześ, B. Mikołajczak, E. Iwańska, J. Oprządek
Tytuł: Slaughter value and quality of culinary meat from dual purpose and beef type cattle use in Poland
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 78
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: slaughter value ; cattle meat ; beef meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/13
Rok: 2009
Autorzy: Marek Stanisz, Piotr Ślósarz, Adam Gut
Tytuł: Slaughter value and meat quality of goat kids with various share Boer blood
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna, jakość tuszy i charakterystyka mięsa koziołków mieszańców rasy białej uszlachetnionej z rasą burską
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 3, s. 189-197, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; goat kids ; meat quality ; slaughter value ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/13
Rok: 2009
Autorzy: Eugenia Grześkowiak, Andrzej Borys, Karol Borzuta, Janusz T. Buczyński, Dariusz Lisiak
Tytuł: Slaughter value, meat quality and backfat fatty acid in Zlotnicka White and Zlotnicka Spotted fatteners
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna, jakość mięsa i profil kwasów tłuszczowych słoniny świń ras złotnickiej białej i złotnickiej pstrej
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 2, s. 115-125, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; świnia złotnicka biała ; świnia złotnicka pstra ; wartość rzeźna ; mięso wieprzowe ; słonina ; skład chemiczny ; profil kwasów tłuszczowych ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; fatty acids ; meat ; quality ; pigs ; slaughter value ; Złotnicka White pig ; Złotnicka Spotted pig
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2008
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Stanisław Rosochacki, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Evaluation of the diversification of major culinary meat quality indices obtained from young slaughter cattle
Tytuł równoległy: Ocena zróżnicowania podstawowych wskaźników jakości mięsa kulinarnego pozyskiwanego z młodego bydła rzeźnego
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 41
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: young cattle ; slaughter value ; dissection ; basic composition of meat ; pH value
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2005
Autorzy: Marek Stanisz, Adam Gut
Tytuł: A comparison of slaughter value intensively fattened ram lambs and meat male kids
Tytuł równoległy: Porównanie wartości rzeźnej intensywnie tuczonych tryczków i koziołków mięsnego typu użytkowego
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2005, vol. 23, no. 2, s. 147-153, bibliogr., abstr. streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; fattening ; kids ; lambs ; slaughter value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/13
Rok: 2005
Autorzy: Marek Stanisz, Adam Gut
Tytuł: Tissue composition of carcass in lambs classified according to the EUROP carcass evaluation system
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 173-176, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement.
Polskie słowa kluczowe: owce ; klasyfikacja EUROP ; wartość rzeźna
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; EUROP classification ; slaughter value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2005
Autorzy: Arkadiusz Michalak, Zbigniew Dorynek
Tytuł: Dokładność przeżyciowego szacowania wartości rzeźnej bydła
Źródło: Rocz. Nauk., Ser. A Misc. - 2005, t. 3, nr 3, s. 37-46, bibliogr.
p-ISSN: 1730-2056
Polskie słowa kluczowe: bydło ; wartość rzeźna ; ocena przyżyciowa ; pomiary zoometryczne ; ultrasonografia
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; slaughter value ; zoometric measurements ; ultrasonography
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 2004
Autorzy: Marek Stanisz, Piotr Ślósarz, Adam Gut
Tytuł: The live ultrasound measurements to assess slaughter value of meat-type male kids
Tytuł równoległy: Zastosowanie przyżyciowych pomiarów ultrasonograficznych do szacowania wartości rzeźnej koźląt typu mięsnego
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2004, vol. 22, no. 4, s. 687-693, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; kids ; regression equation ; slaughter value ; ultrasound
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP