logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SALT
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Suliburska
Tytuł: The impact of iron content in a diet high in fat, fructose, and salt on metabolic state and mineral status of rats
Źródło: J. Physiol. Biochem. - 2014, vol. 70, iss. 1, s. 27-32, bibliogr.
p-ISSN: 1138-7548 e-ISSN: 1877-8755
Angielskie słowa kluczowe: iron ; fat ; fructose ; insulin ; salt ; pancreas ; zinc ; copper ; rats
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.969
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Suliburska
Tytuł: A six-week diet high in fat, fructose, and salt disturbs lipid and mineral status, in rats
Tytuł równoległy: Wpływ sześciotygodniowej diety z dużą zawartością tłuszczu, fruktozy i soli na gospodarkę lipidową oraz mineralną u szczurów
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (2), s. 195-202, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz ; fruktoza ; sól ; lipidy ; cynk ; miedź ; żelazo ; magnez ; wapń ; nerki
Angielskie słowa kluczowe: fat ; fructose ; salt ; lipids ; zinc ; copper ; iron ; magnesium ; calcium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Suliburska, Paweł Bogdański, Monika Szulińska
Tytuł: Iron excess disturbs metabolic status and relative gonad mass in rats on high fat, fructose, and salt diets
Źródło: Biol. Trace Elem. Res. - 2013, vol. 151, iss. 2, s. 263-268, bibliogr.
p-ISSN: 0163-4984 e-ISSN: 1559-0720
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: iron ; fat ; fructose ; salt ; insulin ; nitric oxide ; zinc ; copper ; calcium
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.608
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2000
Autorzy: A. Medyński, E. Pospiech, R. Kniat
Tytuł: Effect of various concentrations of lactic acid and sodium chloride on selected physico-chemical meat traits
Źródło: Meat Sci. - 2000, vol. 55, iss. 3, s. 285-290, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: pork ; beef ; lactic acid ; salt ; water holding capacity ; texture
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.278
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP