logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SACCHARIDES
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: Beata Janowska, Piotr Czuchaj, Magdalena Rybus-Zając
Tytuł: Vase life of Heuchera L. leaves following the application of benzyladenine
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2017, vol. 16 (1), s. 113-120, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: zieleń cięta ; opryskiwanie ; trwałość ; białka ; cukry
Angielskie słowa kluczowe: florists' green ; spraying ; longevity ; protein ; saccharides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.448
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2016
Autorzy: Beata Janowska, Piotr Czuchaj, Magdalena Rybus-Zając
Tytuł: Post-harvest longevity of xHeucherella L. leaves after the application of benzyladenine sprayed on maternal plants
Źródło: Acta Agrobot. - 2016, vol. 69, (1), s. 16-49, il., bibliogr.
p-ISSN: 0065-0951 e-ISSN: 2300-357X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: zieleń cięta ; trwałość ; białka ; cukry
Angielskie słowa kluczowe: florists' green ; longevity ; protein ; saccharides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2015
Autorzy: Katarzyna Leja, Dorota Samul, Kamila Myszka, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Influence of carbon source on product formation in Clostridium bifermentans
Tytuł równoległy: Wpływ źródła węgla na produkcję metabolitów u Clostridium bifermentans
Źródło: Acta Sci. Pol., Biotechnol. - 2015, 14 (3), s. 5-16, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-065X e-ISSN: 2083-8654
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: Clostridium bifermentans ; metabolizm ; kwasy organiczne ; sacharydy
Angielskie słowa kluczowe: Clostridium bifermentans ; metabolism ; organic acids ; saccharides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2015
Autorzy: B. Janowska, M. Rybus-Zając, P. Deręgowska, M. Kujawa, P. Wróblewska, R. Andrzejak
Tytuł: Post-harvest longevity of leaves of the Iberian cranesbills (Geranium platypetalum Fisch. et Mey.) after the application of gibberellic acid
Źródło: Bulg. J. Agric. Sci. - 2015, vol. 21, no. 3, s. 579-584, bibliogr.
p-ISSN: 1310-0351
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: zieleń cięta ; regulatory wzrostu
Angielskie słowa kluczowe: florists' green ; growth regulators ; index of leaf greenness ; longevity ; protein ; saccharides
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2012
Autorzy: Beata Janowska, Magdalena Rybus-Zając, Anita Schroeter-Zakrzewska
Tytuł: Content of chloroplast pigments and saccharides in leaves of poppy anemone (Anemone coronaria L.) 'Sylphide' after application of benzyladenine and gibberellic acid
Tytuł równoległy: Zawartość barwników chloroplastowych i sacharydów w liściach zawilca wieńcowatego (Anemone coronaria L.) 'Sylphide' po zastosowaniu benzyloadeniny i kwasu giberelinowego
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 3, art. 44, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_44.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo
Polskie słowa kluczowe: zawilec wieńcowaty ; Anemone coronaria ; regulatory wzrostu ; benzyloadenina ; kwas giberelinowy ; cukry ; chlorofil ; karotenoidy
Angielskie słowa kluczowe: Anemone coronaria ; growth regulators ; benzyladenine ; gibberelic acid ; saccharides ; chlorophyll ; carotenoids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2008
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Agnieszka Drożdżyńska, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Wpływ procesu otrzymywania kaszy gryczanej prażonej na zawartość wybranych składników odżywczych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2008, R. 15, nr 5 (60), s. 63-70, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: ziarniaki gryki ; kasza gryczana ; procesy technologiczne ; białka ; tłuszcze ; sacharydy ; kwasy uronowe
Angielskie słowa kluczowe: buckwheat grains ; buckwheat groats ; technological process ; proteins ; lipids ; saccharides ; uronic acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP