logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ROASTING
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2017
Autorzy: Aleksander Siger, Marta Józefiak, Paweł Górnaś
Tytuł: Cold-pressed and hot-pressed rapeseed oil: the effects of roasting and seed moisture on the antioxidant activity, canolol, and tocopherol level
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2017, 16 (1), s. 69-81, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; cold-pressed ; hot-pressed ; canolol ; tocopherols ; roasting
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/12
Rok: 2017
Autorzy: Marianna Raczyk, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Roasting pumpkin seeds and changes in the composition and oxidative stability of cold-pressed oils
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2017, 16 (3), s. 293-301, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: olej ; nasiona ; dynia ; prażenie ; sterole ; kwasy tłuszczowe ; tokoferole ; karotenoidy
Angielskie słowa kluczowe: pumpkin seed oil ; roasting ; sterols ; fatty acid ; tocopherols ; carotenoids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/12
Rok: 2017
Autorzy: A. Rękas, A. Siger, M. Wroniak, I. Ścibisz, D. Derewiaka, A. Anders
Tytuł: Influence of de-hulled rapeseed roasting on the physicochemical composition and oxidative state of oil
Źródło: Grasas Aceites. - 2017, vol. 68, no. 1, e176, bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0017-3495 e-ISSN: 1988-4214
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; de-hulling ; oxidative stability ; radical scavenging activity ; rapeseed oil ; roasting
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.564
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/12
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Rękas, Małgorzata Wroniak, Aleksander Siger, Iwona Ścibisz, Dorota Derewiaka, Andrzej Anders
Tytuł: Mechanical hulling and thermal pre-treatment effects on rapeseed oil antioxidant capacity and related lipophilic and hydrophilic bioactive compounds
Źródło: Int. J. Food Sci. Nutr. - 2017, vol. 68, no. 7, s. 788-799, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0963-7486
Polskie słowa kluczowe: obłuszczanie ; mikrofale ; związki fenolowe ; fitosterale ; aktywność antyoksydacyjna ; olej rzepakowy ; prażenie ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: hulling ; microwaving ; phenolic compounds ; phytosterols ; radical scavenging activity ; rapeseed oil ; roasting ; tocopherols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.317
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/12
Rok: 2017
Autorzy: Aleksander Siger
Tytuł: Wpływ odmiany rzepaku na zawartość canololu w oleju tłoczonym na zimno z prażonych nasion
Tytuł równoległy: The effect of the rape varieties on canolol content in cold-pressed oil from roasted seeds
W: XXV Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa Postępy w technologii tłuszczów roślinnych : Rynia n. Zalewem Zegrzyńskim, 31maja - 02 czerwca 2017.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 77-78
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; prażenie ; canolol
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; roasting ; canolol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
6/12
Rok: 2016
Autorzy: Aleksander Siger, Marta Jozefiak
Tytuł: The effects of roasting and seed moisture on the phenolic compound levels in cold-pressed and hot-pressed rapeseed oil
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2016, vol. 118, 12, s. 1952-1958, bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: tłoczenie na gorąco ; tłoczenie na zimno ; związki fenolowe ; rzepak ; prażenie
Angielskie słowa kluczowe: cold-pressed ; hot-pressed ; phenolic compounds ; rapeseed ; roasting
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.145
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/12
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: The influence of seeds roasting on the bioactive compounds in pumpkin oils
W: Fats, Oils and Lipids: Innovative approaches towards a sustainable future : 14th Euro Fed Lipid Congress, 18-21 September 2016, Ghent, Belgium, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 361
Polskie słowa kluczowe: olej z nasion dyni ; prażenie ; związki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pumpkin oil ; roasting ; bioactive compounds
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2016
Autorzy: Aleksander Siger, Marzena Gawrysiak-Witulska, Iwona Bartkowiak-Broda
Tytuł: Zawartość związków bioaktywnych w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno uzyskanym z nasion rzepaku zółtonasiennego poddanych uprzednio procesowi prażenia
W: Żywność a innowacje : XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku", Kraków, 22-23 września 2016 r., Komunikaty / Red. Iwona Dróżdż, Aleksandra Chuda-Chodak, Tomasz Tarko, Dorota Najgebauer-Lejko, Lukasz Byczynski.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2016
Szczegóły: s. 99
ISBN: 978-83-937001-7-2
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; canolol ; prażenie
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; canolol ; roasting
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/12
Rok: 2015
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Aurellie Marques, Magdalena Rudzińska, Grażyna Podolska
Tytuł: Content of phytosterols in raw and roasted buckwheat groats and by-products
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2015, vol. 33, no. 5, s. 424-430, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: Fagopyrum esculentum ; ziarniaki ; produkty uboczne ; łuska ; prażenie ; procesy technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: Fagopyrum esculentum ; grains ; by-products ; hull ; roasting ; technological process
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.728
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/12
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Górnas, Aleksander Siger, Iveta Pugajeva, Jaroslaw Czubinski, Agnieszka Waśkiewicz, Krzysztof Polewski
Tytuł: New insights regarding tocopherols in Arabica and Robusta species coffee beans: RP-UPLC-ESI/MSn and NP-HPLC/FLD study
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2014, vol. 36, iss. 1/2, s. 117-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2014].
Angielskie słowa kluczowe: food analysis ; food composition ; tocopherols ; coffee beans ; Arabica ; Robusta ; roasting ; NP-HPLC/FLD ; RP-UPLC-ESI/MSn
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.985
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/12
Rok: 2014
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Elżbieta Wojtowicz, Krzysztof Przygoński, Mariola Olkowicz
Tytuł: Chlorogenic acid in raw materials for the production of chicory coffee
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2014, vol. 94, iss. 10, s. 2118-2123, bibliogr.
e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: kwas chlorogenowy ; kawa zbożowa ; aromat ; prażenie ; surowce
Angielskie słowa kluczowe: chlorogenic acid ; chicory coffee ; aroma ; roasting ; raw materials
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.714
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/12
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Dorota Klensporf-Pawlik, Mariusz Dziadas, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Identification of aroma active compounds of cereal coffee brew and its roasted ingredients
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2013, 61 (11), s. 2648-2654, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-8561
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: cereal coffee brew ; 2-furfurylthiol ; aroma active compounds ; roasting ; AEDA ; OAV ; GCxGC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.107
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP