logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RICE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Kita
Tytuł: Zmiany samowystarczalności żywnościowej wybranych krajów azjatyckich
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Ekon. Organ. Gospod. Żywn. - 2018, nr 121, s. 55-70, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2081-6979 e-ISSN: 2543-9863
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: samowystarczalność żywnościowa ; spożycie produktów rolno-żywnościowych ; ryż ; ASEAN
Angielskie słowa kluczowe: food self-sufficiency ; agri-food consumption ; rice ; ASEAN
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Suliburska, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Evaluation of the content and bioaccessibility of iron, zinc, calcium and magnesium from groats, rice, leguminous grains and nuts
Źródło: J. Food Sci. Technol. - Mysore. - 2014, vol. 51, iss. 3, s. 589-594, bibliogr.
p-ISSN: 0022-1155 e-ISSN: 0975-8402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: biodostępność ; zboża ; składniki mineralne ; orzechy ; rośliny strączkowe ; ryż
Angielskie słowa kluczowe: bioaccessibility ; cereal groats ; minerals ; nuts ; pulses ; rice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.203
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2013
Autorzy: J. Regula, J. Suliburska, Z. Kedzior, Z. Krejpcio
Tytuł: The potential bioavailability of calcium from gluten free breads with additive powered milk
W: 7th International Congress "Flour-Bread '13" [and] 9th Croatian Congress of Cereal Technologists : Opatija, Croatia, October 16-18, 2013, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 88
Angielskie słowa kluczowe: gluten-free bread ; rice ; buckwheat ; powdered milk ; mineral content ; bioavailability ; calcium
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2011
Autorzy: A. Waśkiewicz, M. Beszterda, W. Wakuliński, P. Goliński
Tytuł: Biosynthesis of fumonisins by selected isolates of Fusarium verticillioides
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 194
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: grzyby ; Fusarium verticillioides ; fumonizyny ; biosynteza
Angielskie słowa kluczowe: fumonisins ; biosynthesis ; Fusarium verticillioides ; rice
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2008
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior, Mateusz Gorący, Katarzyna Pietrowska, Anna Przybylska, Karolina Spychalska
Tytuł: Comparison of rheological, fermentative and baking properties of gluten-free dough formulations
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 227, iss. 5, s. 1523-1536, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Polskie słowa kluczowe: wpiek próbny ; gryka ; zatrzymywanie CO2 ; ciasto bezglutenowe ; chleb bezglutenowy ; metoda Cole-Cole ; kukurydza ; reologia ; ryż ; fermentacja ciasta
Angielskie słowa kluczowe: baking test ; buckwheat ; CO2 retention ; gluten-free dough ; gluten-free bread ; Cole-Cole method ; maize ; rheology ; rice ; dough fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/6
Rok: 2007
Autorzy: Danuta Górecka, Józef Korczak, Marzanna Hęś, Krystyna Szymandera-Buszka, Ewa Flaczyk, Grzegorz Czachor
Tytuł: Wpływ obróbki termicznej ryżu na zawartość i skład błonnika pokarmowego
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1206-1210, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: ryż ; obróbka termiczna ; błonnik pokarmowy ; frakcje
Angielskie słowa kluczowe: rice ; thermal processing ; dietary fibre ; fractions
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP