logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RESPONSE SURFACE METHOD
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Tomasz Pawlak, Jolanta Gawałek, Antoni Ryniecki, Jerzy Stangierski, Idzi Siatkowski, Barbara Peplińska, Edward Pospiech
Tytuł: Microwave vacuum drying and puffing of the meat tissue - process analysis
Źródło: Dry. Technol. - 2019, vol. 37, iss. 2, s. 156-163, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0737-3937 e-ISSN: 1532-2300
Angielskie słowa kluczowe: meat snack ; microwave vacuum drying ; processing conditions ; puffing ; quality of puffed snaks ; response surface method
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.307
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/5
Rok: 2014
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Optymalizacja parametrów procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania 'puffingu' z mięsa wieprzowego metodą powierzchni reakcji (RSM)
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014.
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 119
Polskie słowa kluczowe: suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; metoda powierzchni reakcji (RSM) ; mięso wieprzowe
Angielskie słowa kluczowe: microwave-vacuum drying ; response surface method ; pork meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki, Idzi Siatkowski
Tytuł: Optimization of process parameters for microwave-vacuum puffing of black radish slices using the response surface method
Tytuł równoległy: Optymalizacja parametrów procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania "puffingu" z rzodkwi czarnej metodą powierzchni reakcji
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (3), s. 253-262, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: rzodkiew czarna ; suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; kształtowanie 'puffingu' ; metoda powierzchni reakcji ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: black radish ; microwave-vacuum drying ; puffing ; response surface method ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2013
Autorzy: Mariusz Lesiecki, Adrian Czerniak, Dagmara Leśniak, Ewelina Płóciennik
Tytuł: Optymalizacja produkcji 2,3-butanodiolu przez szczep Bacillus licheniformis NCIMB 8059 metodą płaszczyzny odpowiedzi
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 2, s. 121-128, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: 2,3-butanodiol ; Bacillus licheniformis ; płaszczyzna odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: 2,3-butanediol ; Bacillus licheniformis ; response surface method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2009
Autorzy: Wojciech Białas, Dorota Wojciechowska, Daria Szymanowska, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Optymalizacja procesu jednoczesnej hydrolizy i fermentacji natywnej skrobi metodą powierzchni odpowiedzi
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 4 (87), s. 183-199, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: bioetanol ; produkcja ; procesy technologiczne ; skrobia natywna ; jednoczesna hydroliza i fermentacja ; optymalizacja ; metoda powierzchni odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: bioethanol ; native starch ; simultaneous saccharification and fermentation ; response surface method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP