logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RESPONSE SURFACE
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Assessment of colour changes during storage of elderberry juice concentrate solutions using the optimization method
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2016, 15 (3), s. 299-309, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; barwa owoców ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; juice ; colour ; anthocyanins ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2014
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Wpływ warunków ogrzewania roztworów koncentratu soku z buraka ćwikłowego na parametry barwy i zawartość barwników betalainowych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 2, s. 71-77, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Liczba arkuszy: 0,46
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; barwa ; koncentrat soku ; barwniki betalainowe ; płaszczyzna odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; colour ; juice concentrate ; betalains ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Janusz Czapski, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Zmiany aktywności przeciwutleniającej, zawartości barwników betalainowych i polifenoli w roztworach koncentratu soku z buraka ćwikłowego podczas ogrzewania
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 4, s. 109-115, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; barwniki betalainowe ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; ogrzewanie ; płaszczyzny odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; betalains ; polyphenols ; antioxidant activity ; heating ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Wpływ warunków ogrzewania roztworów koncentratu soku z buraka ćwikłowego na parametry barwy i zawartość barwników betalainowych
Tytuł równoległy: Effect of heating conditions of solutions of red beet juice concentrated on colour parameters and betalain contents
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 138-141
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; koncentrat soku ; betanina ; barwa ; ogrzewanie ; płaszczyzny odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; juice concentrate ; betalains ; colour ; heating ; response surface
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Janusz Czapski, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Zmiany aktywności przeciwutleniającej, zawartości barwników betalainowych i polifenoli w roztworach koncentratu soku z buraka ćwikłowego podczas ogrzewania
Tytuł równoległy: Changes in antioxidant activity, contents of betalains and polyphenols in solutions of red beet concentrate during heating
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 182-185
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; barwniki betalainowe ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; ogrzewanie ; płaszczyzny odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; betalains ; polyphenols ; antioxidant activity ; heating ; response surface
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Instrumentalna i sensoryczna ocena barwy roztworów koncentratu soku z czarnej porzeczki podczas przechowywania
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2012, t. 17, nr 2, s. 53-60, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; barwa ; antocyjany ; płaszczyzna odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: black currant ; colour ; anthocyanins ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Instrumental and sensory analyses of colour in solutions of black currant juice concentrate during storage
Tytuł równoległy: Instrumentalna i sensoryczna ocena barwy roztworów koncentratu soku z czarnej porzeczki podczas przechowywania
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 24-25
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; barwa ; antocyjany ; płaszczyzna odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: black currant ; colour ; anthocyanins ; response surface
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP