logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: REGIONAL PRODUCTS
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Bilska, Marlena Malant, Bożena Danyluk, Ryszard Kowalski
Tytuł: Preferencje konsumentów w zakresie żywności tradycyjnej i regionalnej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 1, s. 45-54, il., bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_4.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: produkty tradycyjne ; produkty regionalne ; preferencje konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: traditional products ; regional products ; consumer preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Kryteria wyboru jako podstawa innowacyjnośći na rynku produktów regionalnych i tradycyjnych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2016, t. 18, z. 6, s. 35-41, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 marca 2017].
Polskie słowa kluczowe: innowacyjność ; kryteria wyboru ; produkty regionalne ; produkty tradycyjne ; konsumenci ; producenci
Angielskie słowa kluczowe: innovations ; buing factors ; regional products ; traditional products ; consumers ; producers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2015
Autorzy: Anna Jęczmyk
Tytuł: Tradycyjne i regionalne produkty żywnościowe jako element rozwoju gospodarstw agroturystycznych
Źródło: Stud. Komitetu Przestrz. Zagospod. Kraju PAN. - 2015, no. 163, s. 143-154, bibliogr.
p-ISSN: 0079-3507
Uwagi: Tytuł zeszytu: Innowacyjność w turystyce wiejskicj a nowe możliwości zatrudnienia na obszarach wiejskich, pod redakcją Wioletty Kamińskiej, ISBN 978-83-64563-45-5.
Angielskie słowa kluczowe: agritourism ; local ; regional products ; rural area ; traditional
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Baer-Nawrocka, Aneta Suchoń
Tytuł: Ochrona produktów regionalnych i tradycyjnych w Unii Europejskiej. Wybrane zagadnienia ekonomiczne i prawne
Źródło: Wieś Rol. - 2014, nr 4 (165), s. 115-130, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1673
Polskie słowa kluczowe: produkty regionalne ; produkty tradycyjne ; Chronione Oznaczenie Geograficzne ; Chroniona Nazwa Pochodzenia ; Gwarantowana Tradycyjna Specjalność ; grupy podmiotów ; regulacje prawne
Angielskie słowa kluczowe: regional products ; traditional products ; Protected Geographical Indication ; Protected Designation of Origin ; Traditional Specialty Guaranteed ; groups of entities ; legal regulations
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2013
Autorzy: Anna Jęczmyk, Jarosław Uglis, Magdalena Maćkowiak
Tytuł: Food products as an element influencing agritourism farms' attractiveness
Tytuł równoległy: Produkty żywnościowe jako element wpływający na atrakcyjność gospodarstw agroturystycznych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 3, s. 136-141, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: turyści ; potencjalni turyści ; gospodarstwa rolne ; gospodarstwa agroturystyczne ; produkty rolne ; żywność ; produkty regionalne
Angielskie słowa kluczowe: tourists ; potential tourists ; rural farm ; agritourism farm ; products ; food ; regional products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2009
Autorzy: Anna Jęczmyk, Natalia Tworek
Tytuł: Wpływ produktów regionalnych na atrakcyjność turystyczną obszarów wiejskich
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2009, t. 11, z. 4, s. 129-132, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: produkty regionalne ; atrakcyjność turystyczna ; gospodarstwa agroturystyczne
Angielskie słowa kluczowe: regional products ; tourist attractiveness ; agritouristic farms
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP