logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: REFINING
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2008
Autorzy: A. Siger, M. Nogala-Kałucka
Tytuł: Quantitative changes of minor bioactive constituents in rapeseed oil during refining and hydrogenation
W: Advances in analysis and technology of rapeseed oil : Monograph / Ed.in-Chief Edward Szłyk.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2008
Szczegóły: s. 151-160, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-231-2294-4
Polskie słowa kluczowe: tokoferole ; plastochromanol-8 ; olej rzepakowy ; rafinacja ; uwodornienie
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; rapeseed oil ; refining ; hydrogenation
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2008
Autorzy: A. Siger, M. Nogala-Kałucka
Tytuł: Quantitative changes of minor bioactive constituents in rapeseed oil during refining and hydrogenation
W: North European Olive Oil - Rapeseed Oil : 9th International Conference on Research and Technology, September 25-27, 2008, Toruń, Poland, Abstracts.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2008
Szczegóły: s. 53
Polskie słowa kluczowe: związki bioaktywne ; olej rzepakowy ; rafinacja
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; rapeseed oil ; refining
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2008
Autorzy: Aleksander Siger, Dominik Kmiecik, Małgorzata Nogala-Kałucka, Józef Korczak, Joanna Kobus
Tytuł: The influence of heating on the content of native tocopherols in rapeseed oil after various stages of processing
W: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium: Challenges, Achievements and Perspectives : 6th Euro Fed Lipid Congress, 07-10 September 2008, Athens, Greece, Book of abstracts, List of participants.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2008
Szczegóły: s. 565
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; ogrzewanie ; rafinacja
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; heating ; refining
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2005
Autorzy: Małgorzata Kania, Michał Michalak, Marek Gogolewski
Tytuł: Zmiany potencjału antyoksydacyjnego w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno i po jednostkowych procesach rafinacji
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2005, t. 38, nr 1, s. 19-26, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; tokoferole ; wygaszanie wolnych rodników ; DPPH ; oleje tłoczone na zimno ; aktywność przeciwutleniająca ; rafinacja
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; tocopherols ; free radical scavenging ; DPPH ; antyradical efficiency ; refining
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2004
Autorzy: Małgorzata Kania, Michał Michalak, Marek Gogolewski, Anna Hoffmann
Tytuł: Antioxidative potential of substances contained in cold pressed soybean oil and after each phase of refining process
Tytuł równoległy: Potencjał antyoksydacyjny substancji zawartych w oleju sojowym tłoczonym na zimno oraz po jednostkowych procesach rafinacji
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2004, 3 (1), s. 113-121, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; oleje po jednostkowych procesach rafinacji ; olej sojowy ; tokoferole ; wygaszanie wolnych rodników ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: Soybeans oil ; tocopherols ; free radical scavenging ; antyradical efficiency ; refining
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2003
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksandra Szulczewska, Bogumiła Kupczyk
Tytuł: Zmiany zawartości tokotrienoli i tokoferoli w czerwonym oleju palmowym i tłuszczach roślinnych produkowanych z jego udziałem
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2003, t. 36, supl., s. 375-380, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz roślinny ; olej palmowy ; tokotrienol ; tokoferole ; oznaczanie ; analiza żywności
Angielskie słowa kluczowe: red palm oil ; tocotrienol ; tocopherols ; refining
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP