logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RED CABBAGE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Mizgier, Alicja Z. Kucharska, Anna Sokół-Łętowska, Joanna Kolniak-Ostek, Marcin Kidoń, Izabela Fecka
Tytuł: Characterization of phenolic compounds and antioxidant and anti-inflammatory properties of red cabbage and purple carrot extracts
Źródło: J. Funct. Foods. - 2016, vol. 21, s. 133-146, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: red cabbage ; purple carrot ; anti-inflammatory activity ; anthocyanins ; phenolic compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.144
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Klaudia Cychnerska
Tytuł: The effect of technological process on contents of biological active compounds in red cabbage
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: 130
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Polskie słowa kluczowe: czerwona kapusta ; glukozynolany ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: red cabbage ; glucosinolates ; phenolic compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Klaudia Cychnerska
Tytuł: The effect of technological processing on content of biologically active compounds in red cabbage
W: Current trends in commodity science : Food bioactive compounds / Ed. Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics, Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 44-58, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-911169-8-2
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: red cabbage ; phenolic compounds ; glucosinolates ; antioxidant capacity
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP