logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RADICALS
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Rafał Czarnecki
Tytuł: Rola reakcji rodnikowych w klejeniu drewna rezolową żywicą fenolowo-formaldehydową w warunkach wytwarzania tworzyw drzewnych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017. - 124 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 496
ISBN: 978-83-7160-881-0
Liczba arkuszy: 9,3
Polskie słowa kluczowe: rodniki ; spektroskopia elektronowego rezonansu magnetycznego ; tworzywa drzewne ; żywica PF ; aktywacja
Angielskie słowa kluczowe: radicals ; electron paramagnetic resonance spectroscopy ; wood based material ; phenol-formaldehyde resins ; activation
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2015
Autorzy: Dominik Paukszta, Beata Doczekalska, Adam Ostrowski, Monika Bartkowiak
Tytuł: Modification of rapeseed straw with organic acid anhydrides
Źródło: J. Compos. Mater. - 2015, vol. 49, no. 11, s. 1369-1378, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-9983 e-ISSN: 1530-793X
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed straw ; chemical modification ; polymeric composite fillers ; organic acid anhydrides ; radicals
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.242
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/4
Rok: 2011
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Evaluation of the antiradical potential of fruit and vegetable snacks
Tytuł równoległy: Potencjał przeciwrodnikowy przekąsek z owoców i warzyw
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2011, 10 (1), s. 61-72, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; DPPH ; ABTS+ ; owoce ; polifenole ; rodniki ; przekąski ; warzywa
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant ; DPPH ; ABTS+ ; fruits ; polyphenols ; radicals ; snacks ; vegetables
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2008
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Zyta Abramowski, Eduardo Jovel, Marzanna Hęś
Tytuł: Antioxidant potential of herbs extracts and impact on HepG2 cells viability
Tytuł równoległy: Potencjał przeciwutleniajacy ekstraktów ziołowych oraz wpływ na przeżywalność komórek HepG2
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (4), s. 61-72, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: zioła ; ekstrakty roślinne ; cytotoksyczność ; komórki HepG2 ; FRAP
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; plant extracts ; cytotoxicity ; HepG2 cells ; FRAP ; radicals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP