logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RADICAL SCAVENGING ACTIVITY
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: A. Rękas, A. Siger, M. Wroniak, I. Ścibisz, D. Derewiaka, A. Anders
Tytuł: Influence of de-hulled rapeseed roasting on the physicochemical composition and oxidative state of oil
Źródło: Grasas Aceites. - 2017, vol. 68, no. 1, e176, bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0017-3495 e-ISSN: 1988-4214
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; de-hulling ; oxidative stability ; radical scavenging activity ; rapeseed oil ; roasting
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.564
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Rękas, Małgorzata Wroniak, Aleksander Siger, Iwona Ścibisz, Dorota Derewiaka, Andrzej Anders
Tytuł: Mechanical hulling and thermal pre-treatment effects on rapeseed oil antioxidant capacity and related lipophilic and hydrophilic bioactive compounds
Źródło: Int. J. Food Sci. Nutr. - 2017, vol. 68, no. 7, s. 788-799, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0963-7486
Polskie słowa kluczowe: obłuszczanie ; mikrofale ; związki fenolowe ; fitosterale ; aktywność antyoksydacyjna ; olej rzepakowy ; prażenie ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: hulling ; microwaving ; phenolic compounds ; phytosterols ; radical scavenging activity ; rapeseed oil ; roasting ; tocopherols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.317
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/6
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Rękas, Aleksander Siger, Małgorzata Wroniak, Iwona Ścibisz, Dorota Derewiaka, Andrzej Anders
Tytuł: Dehulling and microwave pretreatment effects on the physicochemical composition and antioxidant capacity of virgin rapeseed oil
Źródło: J. Food Sci. Technol. - Mysore. - 2017, vol. 54, iss. 3, s. 627-638, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1155 e-ISSN: 0975-8402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; dehulling ; microwave treatment ; physicochemical properties ; radical scavenging activity ; rapeseed oil
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.797
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Bartosz Kulczyński, Yuan Xindi, Małgorzata Gumienna
Tytuł: Research on the effect of culture time on the kombucha tea beverage's antiradical capacity and sensory value
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2016, 15 (4), s. 447-457, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 marca 2017].
Polskie słowa kluczowe: herbata ; Camellia sinensis ; kombucha ; aktywność przeciwutleniająca ; zmiatanie wolnych rodników ; polifenole ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: tea ; Camellia sinensis ; kombucha ; antioxidant ; radical scavenging activity ; polyphenols ; sensory value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Gliszczyńska-Świgło, Henryk Szymusiak, Bożena Tyrakowska
Tytuł: The influence of stereochemistry on the antioxidant properties of catechin epimers
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2012, vol. 235, iss. 6, s. 1001-1009, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: epimery katechin ; stereochemia ; aktywność zmiatania rodników ; pH ; potencjał jonizacji ; energia dysocjacji wiązania
Angielskie słowa kluczowe: catechin epimers ; stereochemistry ; radical scavenging activity ; pH ; ionization potential ; bond dissociation energy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/6
Rok: 2010
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Barbara Stachowiak
Tytuł: The antioxidant potential of carotenoid extract from Phaffia rhodozyma
Tytuł równoległy: Potencjał przeciwutleniający ekstraktu karotenoidów z drożdży Phaffia rhodozyma
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (2), s. 171-188, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; karotenoidy ; astaksantyna ; utlenianie tłuszczów ; zdolność wygaszania rodników
Angielskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; carotenoids ; astaxanthin ; lipids oxidation ; radical scavenging activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP