logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PURPLE CARROT
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Mizgier, Alicja Z. Kucharska, Anna Sokół-Łętowska, Joanna Kolniak-Ostek, Marcin Kidoń, Izabela Fecka
Tytuł: Characterization of phenolic compounds and antioxidant and anti-inflammatory properties of red cabbage and purple carrot extracts
Źródło: J. Funct. Foods. - 2016, vol. 21, s. 133-146, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: red cabbage ; purple carrot ; anti-inflammatory activity ; anthocyanins ; phenolic compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.144
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2015
Autorzy: Marcin Kidoń, Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Bioactive compounds contents in different parts of purple carrot roots
Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 66, bibliogr.
p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
Polskie słowa kluczowe: marchew purpurowa ; polifenole ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: purple carrot ; polyphenols ; anthocyanins
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2013
Autorzy: E. Janiszewska, D. Witrowa-Rajchert, M. Kidoń, J. Czapski
Tytuł: Effect of the applied drying method on the physical properties of purple carrot pomace
Źródło: Int. Agrophys. - 2013, vol. 27, no. 2, s. 143-149, il., bibliogr.
p-ISSN: 0236-8722
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: purple carrot ; drying ; rehydration ; hygroscopic properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.142
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2009
Autorzy: Marcin Kidoń, Janusz Czapski
Tytuł: Ocena zmian zawartości składników bioaktywnych oraz zdolności antyoksydacyjnej soków z marchwi purpurowej podczas przechowywania
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 848-853, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: marchew purpurowa ; antocyjany ; polifenole ; zdolność antyoksydacyjna
Angielskie słowa kluczowe: purple carrot ; anthocyanin ; polyphenols ; antioxidant capacity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP