logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PUMPKIN
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2019
Autorzy: Natalia Poliszko, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Iga Rybicka, Piotr Kubiak, Stefan Poliszko
Tytuł: The effect of pumpkin flour on quality and acoustic properties of extruded corn snacks
Źródło: J. Consum. Protect. Food Saf. - 2019, vol. 14, iss. 2, s. 121-129, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1661-5751 e-ISSN: 1661-5867
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: corn extrudates ; pumpkin ; extrusion ; acoustic emission ; texture ; minerals ; potential renal acid load
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.641
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2019
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: The profile of secondary metabolites and other bioactive compounds in Cucurbita pepo L. and Cucurbita moschata pumpkin cultivars
Źródło: Molecules. - 2019, vol. 24, iss. 16, art. 2945, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: This article belongs to the Special Issue Secondary Metabolites in Plant Foods. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: pumpkin ; Cucurbita pepo ; Cucurbita moschata Duchesne ex Poir ; phytonutrients ; polyphenols ; carotenoids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.060
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Magdalena Człapka-Matyasik, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Wartość żywieniowa dyni
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 698-701, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: dynia ; karotenoidy ; właściwości prozdrowotne ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: pumpkin ; carotenoids ; health-promoting properties ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik
Tytuł: Działanie prozdrowotne pestek dyni
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 11, s. 37-39, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: dynia ; Cucurbitaceae ; pestki dyni ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: pumpkin ; Cucurbitaceae ; pumpkin seeds ; health promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP