logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PROTEOLYSIS
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2014
Autorzy: D. Cais-Sokolińska, A. Lasik, J. Pikul
Tytuł: Influence of water-soluble nitrogen and free amino groups on sensory attributes of smoked mozzarella cheese
Źródło: Int. J. Food Prop. - 2014, vol. 17, iss. 6, s. 1369-1378, il., bibliogr.
p-ISSN: 1094-2912 e-ISSN: 1532-2386
Angielskie słowa kluczowe: mozzarella cheese ; colour ; smoking ; proteolysis ; sensory properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.915
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/7
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Beata Mikołajczak, Anita Spychaj
Tytuł: Zmiany udziału białek w wycieku wirówkowym z mięsa buhajków różnych ras i w różnym wieku, w czasie dojrzewania wołowiny
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 3 (94), s. 78-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: buhajki ; rasy zwierząt ; czas dojrzewania ; białka ; wyciek wirówkowy ; proteoliza
Angielskie słowa kluczowe: young bulls ; cattle breed ; ageing time ; protein ; centrifugal drip ; proteolysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2011
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Edyta Juszczuk-Kubiak, Stanisław J. Rosochacki, Edward Pospiech
Tytuł: Impact of polymorphism of the regulatory subunit of the μ-calpain (CAPN1S) on the proteolysis process and meat tenderness of young cattle
Źródło: Mol. Biol. Rep. - 2011, vol. 38, iss. 2, s. 1295-1300, bibliogr.
p-ISSN: 0301-4851 e-ISSN: 1573-4978
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kruchość wołowiny ; gen CAPN1S ; proteoliza ; łańcuchy ciężkie miozyny (MHC)
Angielskie słowa kluczowe: beef tenderness ; CAPN1S gene ; proteolysis ; MHC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.929
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/7
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Edward Pospiech, Edyta Juszczuk-Kubiak, Stanisław J. Rosochacki
Tytuł: Impact of polymorphism of the regulatory subunit of the μ-calpain on the proteolysis and tenderness of meat from young bulls
W: 56nd International Congress of Meat Science and Technology : 15-20 August, 2010, Jeju, Korea.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w], [2010]
Szczegóły: s. 108
Angielskie słowa kluczowe: beef tenderness ; CAPNIS gene ; proteolysis ; MHC
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Edyta Juszczuk-Kubiak, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Changes in proteins and tenderness of meat from young bulls of four breeds at three ages over 10 days of cold storage
Tytuł równoległy: Zmiany zachodzące w białkach i kruchości młodej wołowiny zależnie od rasy i wieku ubijanych zwierząt
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2010, vol. 28, no. 1, s. 13-25, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: wołowina ; kruchość ; białka miofibrylarne ; proteoliza ; SDS-PAGE ; immunoblotting
Angielskie słowa kluczowe: beef ; tenderness ; myofibrillar proteins ; proteolysis ; SDS-PAGE ; immunoblotting
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.386
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 2008
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska
Tytuł: Protein proteolysis and meat tenderness of young slaughter bulls of different breed and age
Tytuł równoległy: Proteoliza białek a kruchość mięsa młodego bydła rzeźnego zróżnicowanego pod względem rasy i wieku
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 40
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar proteins ; proteolysis ; SDS-PAGE ; immunoblotting ; tenderness
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2004
Autorzy: Milena Szalata, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ, Stanisław Czajka
Tytuł: Analysis of the effect of endogenous factors associated with swine muscle tissue on its tenderness
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 263-267, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: tenderness ; proteolysis ; porcine muscles ; enzyme activity ; meat comnposition
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP